dijous, 17 de juliol del 2014

Suquet de rap amb gambes


 

Peix de mar és peix. peix de riu no és res











L'altre dia vam anar a comprar peix i vam trobar un rap i unes gambes que ens van fer goig. En vam fer un suquet, acompanyat amb patates noves i unes tomates de l'hort. Un plat molt saborós, poc complicat de fer i del gust de tothom. I quin tip de sucar pa a la salsa! No saps si és millor el tall o el suc.....





Per 6 persones:

Un rap d'uns 3 quilos, tallat a medallons

Una ceba
Una pastanaga petita
Una branca d'api

12 gambes grosses
Un quilo de patates
Dos grans d'all picats petits
Dues tomates ratllades
Una cullerada de postres de polpa de nyores
Un litre de brou de peix







Per la picada:

2 torrades petites
2 grans d'all
Unes fulles de julivert
Un sarpat d'ametlles torrades
Sal
Un raig del brou de peix








Fem el brou de peix amb el cap i el fetge del rap, la ceba, la pastanaga i l'api.

En una paella amb oli, fregim les dues torrades i els grans d'all sencers. Passem al morter, hi afegim la resta d'ingredients de la picada, llevat del raig de brou, i aixafem bé amb la mà de morter. Reservem.

Fregim lleugerament les gambes i el rap, prèviament enfarinat. Reservem.

Hi incorporem les patates trencades i deixem coure uns minuts, el necessari per marcar-les per tots els costats.

Incorporem l'all picat i deixem que agafi color. A continuació, hi aboquem les tomates ratllades i la polpa de nyores. Deixem sofregir bé.

Hi afegim el brou de peix i deixem coure uns 15 minuts, hi afegim la picada deixatada amb el brou, les gambes i el rap. Sacsem la cassola i deixem coure tapat uns 10 minuts. Deixem reposat una estona abans de servir.





30 comentaris:

  1. M'encantaría aquest plat... Hummmm bonissim amb aquest regust mariner del peix i marisc i amb la dolçor de la patata nova i el tomaquet de casa, diviiiiii!!!!
    Apa aixis m'agrada; veure que ens portes unes receptes que com sempre son casolanes i porten el segell de la CHUS...
    Petonets de tot cor bonica :)))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que t'agradaria, Conxita, aquests suquets no fallen mai. Bon cap de setmana.

      Elimina
  2. Mmmmm....quin dinar de diumenge!!! De luxe, de les de sucar-hi pa!!!
    Petons, Chus!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho pots ben dir, per sucar-hi pa fins deixar el plat ben sec! Bon cap de setmana!

      Elimina
  3. Peix de mar és peix. Peix de riu no és res... m'agrada aquesta dita , la trobo ben certa però a una truita de riu ben feta no li faig cap lleig ;-)

    Has fet un plat de festa major, de diumenge, de festa familiar, de .... el que vulguis, però un plat boníssim!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, una truita acabada de pescar i fregida amb una mica de pernil no té res a envejar al peix de mar. Però hi ha dites per a tots els gustos..... aquesta devia ser d'algun lloc amb costa, no? Petons.

      Elimina
  4. Tens raó! Aquest suquet gairebé supera el tall. N'hi ha per a sucar-hi pa, sense dubte! Bona troballa de peix, vau fer al mercat. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És el que m'agrada dels mercats: no pots anar amb una idea prefixada, has d'agafar allò que et faci més goig. I en va sortir un suquet deliciós. Bon cap de setmana.

      Elimina
  5. Una cassoleta boníssima! i com tu dius, la salseta i un bon pa també són espectaculars!! un petó!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, no es pot desaprofitar una salseta com aquesta. I, si hi suques un bon pa, la cosa ja és insuperable. Bon cap de setmana, Eva.

      Elimina
  6. WOWOWOWOW!!! Ací em menjaria jo tres o quatre pans sencers sucant-los en aquest meravellós suquet de rap amb gambes!!! M'agrada moltíssim!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fins acabar el pa i deixar el plat ben net, oi? Bon cap de setmana!

      Elimina
  7. Guau! Chus això és un plat de festa major! Diví. Un petó maca!

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, tot i que no érem de Festa Major, pel plat ho semblava. Bon cap de setmana.

      Elimina
  8. No sóc molt de pa (per no dir res) però amb aquest tipus de plats no puc resistir-me a agafar un bon pessic per sucar-hi. M'encanta! I la pinta ja ho diu tot :)

    Besets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a mí em passa el mateix, amb una salseta així, és impossible resistir-s'hi. Sort que no em mengem cada dia..... Petons.

      Elimina
  9. pues tiene una pinta espectacular. para no parar de mojar pan!! besazos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, lo que le decía a Diana, menos mal que no comemos así cada día, que si no....... Besos.

      Elimina
  10. Aquest plat és de luxe...una passada...un dels meus preferits....He estat a punt de punxar la pantalla! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I ara a l'estiu, què bé que senta un plat de peix com aquest! Després, això si, també senta bé una migdiada.... Petons.

      Elimina
  11. Uauuuu, mira que no sóc gaire de peix Chus, però no sé si és la gana que tinc o que m'estic fent gran, però ara mateix me'n menjaria un plat!
    T'ha quedat impressionant!!
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, va quedar boníssim, Pili. I gens complicat de fer, ideal per l'estiu. Petons.

      Elimina
  12. Hola Chus! Acabo de descobrir el teu blog gracies a la Nieves, que vas nominar al premi Best Blog! M'ha agradat molt i el nom m'encanta jajaja. M'hi quedo i a cotillejar una estona;)
    Un petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvinguda Mireia! Passa, passa, com si fossis a casa teva! Petons.

      Elimina
  13. Jo també m'estreno, m'ha encantat la recepta, on les patates segur que estan de vici!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, les patates agafen el gust del suquet i estan boníssimes. Petons.

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.