dimecres, 18 de desembre del 2013

Red Velvet Christmas Bundt Cake



Qui no celebra el Nadal, és un home de tant se val







Un esmorzar ideal pel matí de Nadal. Us imagineu trobar-vos aquest bescuit en aixecar-vos del llit?. Un bundt red velvet al qual, amb els ornaments nadalencs de fondant que l'envolten, li hem afegit Christmas per acabar-li d'arrodonir el nom. La recepta del bescuit és la que vam fer a Golden Cupcakes, al curset de cupcakes americans. N'hem doblat les quantitats. El motlle és un meravellós motlle bundt metàl·lic de Nordic Ware. El desemmotllat és perfecte si tenim la precaució de pinzellar bé el motlle amb mantega. I ben empolvorat amb sucre de llustre, com si estigués nevat. 


Aquesta és la recepta original, nosaltres hem doblat les quantitats:

1/4 de tassa d'oli d'oliva suau
3/4 de tassa de sucre blanc
Un ou gran
2 cullerades de cafè de cacau amarg
1 cullerada i mitja de postres d'extracte de vainilla
1/2 tassa de llet sencera
1 cullerada de postres de suc de llimó
150 grams de farina
1/2 cullerada de postres de bicarbonat sòdic
Una cullerada de postres de vinagre de vi blanc o de mançana







Amb Thermomix:

Escalfem el forn a 180 graus

Posem la llet i el suc de llimó en un bol i el deixem reposar uns 3 minuts.

Tamisem la farina amb el cacau i reservem.

Posem la papallona al vas de la Thermomix i hi incorporem l'oli i el sucre. Batem a velocitat 2 durant uns 3 minuts. Abaixem a velocitat 1 1/2 i hi anem afegint l'ou i l'extracte de vainilla. Esperem que els ingredients s'integrin abans de continuar afegint els següents. 

Continuem ara incorporant la farina amb el cacau i la llet. Això ho fem a poc a poc, començant per incorporar una tercera part de la farina i el cacau. Quan estigui ben integrat, hi afegim la meitat de la llet. A continuació, una altra tercera part de la farina, la resta de la llet i acabem finalment amb la farina, sempre esperant que quedi tot ben integrat abans d'anar al següent pas.

Barregem ara el vinagre i el bicarbonat i, quan comenci a fer bombolles, que és al moment, l'aboquem a la mescla del vas. Finalment, hi afegim el colorant roig fins que la mescla quedi d'un color roig intens. Parem la màquina i aboquem la mescla en un motlle bundt molt ben pinzellat amb mantega.

Enfornem uns 30 minuts, o fins que punxem amb una agulla i veiem que aquesta surt seca.






Traiem del forn i deixem reposar 10 minuts damunt d'una reixeta. Passat aquest temps, donem la volta al motlle i desemmotllem. Si hem engreixat bé el motlle, el bescuit sortirà perfecte.

Un cop fred, podem empolvorar amb sucre de llustre. Les fulles de grèvol estan fetes amb fondant tenyit amb colorant.

Per tenyir la massa, és millor fer-ho amb un colorant que no deixi regust. La marca Wilton té un colorant roig sense sabor (no taste), especial per aquests propòsits.



19 comentaris:

  1. Fa molt temps que tinc ganes de preparar-ne un.....Tinc un motlle per estrenar, esperant-lo a ell!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tenia el motlle des de l'estiu, però el red velvet encara no l'havia fet, sembla que a l'estiu no ve tant de gust. Ara, en canvi, amb el fred se't desperten les ganes de pastissos. Petons.

      Elimina
  2. Uau!! Genial, Chus! jo crec que si em llevo al matí i em trobo aquest pastís per esmorzar... directament no vaig a treballar! ha ha ha. Petons. M'ha encantat la dita nadalenca, no la coneixia!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El tema de les dites és inacabable, n'hi ha tantes! Algunes són ben actuals, altres gens políticament correctes. I n'hi ha un munt força misògines. Tot un món. Petons.

      Elimina
  3. Precioso, Chus. Ha quedado hermoso, bien esponjoso e ideal para estas fiestas. Me gusta mucho.
    ¡Saludos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias, como en Navidad el rojo es uno de los colores que más se ven en la decoración, me pareció buena idea hacer un red velvet para desayunar. Saludos.

      Elimina
  4. Fantàstic el bundt, la forma del motlle, la posada en escena i les fotos! Brutal! A més d'una rebostera espectacular, això de la imatge és "lo" teu! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai Mònica, moltes gràcies, la veritat és que el curset de fotografia que vaig fer l'any passat m'ha ajudat a treure-li suc a la càmera. Suposo que hi ha moltes incorreccions, però ja en faré un altre per aprendre'n més. Petons.

      Elimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Que bonic..jo ja tinc els ingredients del fondant per a fer les pastes nadalenques, però encara no m'hi he posat...

    ResponElimina
    Respostes
    1. A partir de dissabte ja tindrem temps per fer galetes. Són entretingudes de fer, calcula dues tardes. Ara, el resultat s'ho val. Bones festes.

      Elimina
  7. Diví aquest pastís en tots els sentits!! Petonets!

    ResponElimina
  8. Con una delicia como ésta cualquiera comienza bien el año, tiene una pinta sensacional. Me quedo de seguidora y me llevo un trocito a:

    http://unangelenmicocina.blogspot.com.es/

    Besos.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.