diumenge, 15 de desembre de 2013

Amanida de peres amb bloc de foie d'ànec i vinagreta de fruits del bosc



Porcell d'un mes, l'ànec de tres








Una amanida festiva, amb ingredients propis de l'hivern i de les festes de Nadal. La vam fer ahir com entrant per dinar, acompanyada amb unes torrades de pa. És una bona opció pels dinars de les festes que s'apropen. No és especialment lleugera, perquè el foie és gras i les peres estan caramel·litzades, però la varietat d'enciams li dóna un punt de frescor. La vinagreta es pot comprar ja feta, però recomano fer-la a casa. És ràpida de fer i no hi ha color.








Per 2 persones necessitarem:

Brots tendres d'enciams variats (uns 200 grams)
Una pera flor d'hivern
50 grams de mantega
3 cullerades soperes de sucre
Mitja llauna de bloc de foie d'ànec (la llauna era de 130 grams)
100 grams de fruits del bosc (els nostres congelats)
Un raig de vinagre balsàmic de Mòdena








Comencem preparant les peres: les rentem, les assequem i els traiem el cor. Les tallem a quarts i cada quart en 3 trossos. 

En una paella, posem la mantega a fondre. A continuació, hi aboquem el sucre i deixem que es faci un caramel, amb cura que no es cremi. Quan estigui ben daurat, hi posem els talls de pera. No es tracta de coure-les, sinó que s'impregnin del caramel pels dos costats però sense perdre el punt cruixent. Reservem les peres en un plat.







Per preparar la vinagreta, incorporem els fruits del bosc al caramel que ha quedat de preparar les peres. Hi afegim també un raig de vinagre de Mòdena. Deixem que els fruits es coguin a foc suau fins que estiguin tendres. Apartem uns quants per decorar i posem la resta de la vinagreta en una salsera.

Torrem uns quants pinyons en una paella i reservem.

Per muntar l'amanida, posem en un plat un llit amb brots tendres. Repartim els talls de pera pel plat. Hi afegim uns talls del foie i acabem decorant amb els fruits del bosc que havíem reservat i els pinyons. Als costats hi posem unes torradetes de pa.

Servim l'amanida amb la vinagreta apart per tal que cadascú la pugui amanir al gust.

Proveu de menjar-vos les torrades amb el paté, un tall de pera i la vinagreta per sobre. No hi ha paraules.





Si us agrada la combinació de peres amb ànec, proveu també aquesta amanida de peres amb pernil d'ànec, cliqueu damunt del nom per veure la recepta.












15 comentaris:

  1. Quin goig aquesta amanida, amb aquest contrast de sabors i colors! com tu dius, és ideal per les festes que s'apropen, té un toc festiu genial!! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I té l'avantatge que no és un plat laboriós i quedes molt bé amb els teus convidats! Petons.

      Elimina
  2. OOOhhh!!! Me l'apunto per un sopar de Nadal!!! Els nostres amics la gaudiran!!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  3. Un plat molt festiu i molt lleuger! Ideal per a combinar aquestes festes amb plats més contundents! Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, amb els dinars de Nadal ve de gust alguna cosz més lleugera I fresca per compensar. Petons.

      Elimina
  4. Mare de Deu CHUS... quinas delicias proposes... ESPECTACULARS!!!!
    M'ha agradat molt, ademés es tan festiva!!!
    GRACIES MACA i per si anem un xic despistats perque som MOLTS i a vegades no es pot donar cap a tot, et desitjo que estiguis molt plena d' AMOR per regalar i compartir amb tothom ( cosa que no et será gens difícil) i que el nou 2014 els moments alegres superin en molt als tristos.
    UNA FORTA ABRAÇADA BENVOLGUDA... T'ESTIMO :)))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Conxita, I et desitjo el mateix a tu. I que l'any vinent se solucionin els problemes amb els veïns. Petons.

      Elimina
  5. me encanta esta ensalada como entrante para estas fiestas!! es que si lleva foie yo no me puedo resistir.... Besos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es verdad, el foie lo convierte todo en más festivoy además está delicioso. Besos.

      Elimina
  6. Respostes
    1. Realment és una festa de sabors, la vinagreta li dóna el toc de gràcia. Petons.

      Elimina
  7. Quin goig d'amanida...amb plats com aquests la taula es vesteix de festa!!!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.