diumenge, 8 de desembre del 2013

Mini donuts



Pel gener, el millor ofici és pastisser






Fa uns dies vaig veure una oferta d'una màquina per fer mini donuts. Uns dies abans havia llegit el post de la Mònica d'Ensucrat i el de la Vivi de La cocina de Vifran, que havien fet uns mini donuts molt apetitosos i colorits. Vaig comprar la màquina i aquella tarda mateix la vam estrenar a casa. El resultat ens va agradar força. No són exactament donuts, sinó una mena de rosquetes esponjoses. El que tenen de bo és que la massa no porta gaires greixos, en aquest cas una mica de mantega. Com en van sortir uns 60, la quantitat de mantega en cada donut és ben petita. La recepta per la massa l'he tret del blog La Cocina de Morilands, canviant el glassejat. És una bona manera de passar la tarda a la cuina amb els més petits, que s'entusiasmen quan arriba el moment de posar la glaça als donuts i decorar. I no parlem del moment de menjar-se'ls.... Festa grossa.






Per la massa:

220 grams de farina de rebosteria
150 grams de sucre
Un pessic de sal
Mig sobre de llevat químic
Una cullerada de cafè d'extracte de vainilla
2 ous
30 grams de mantega
185 mililitres de llet

Per fer la glaça:
5 cullerades de sucre de llustre
Una cullerada de postres d'aigua
100 grams de sucre
Una cullerada de postres de canyella.





Tamisem la farina amb el llevat i la sal. La posem en un bol i hi afegim el sucre. Barregem bé. Posem aquests ingredients al vas de la Thermomix amb la papallona.

Desfem la mantega al microones. Reservem.

Afegim l'extracte de vainilla a la llet. Reservem.

Posem en marxa la màquina a velocitat 2 i hi aboquem els ous, la mantega i la llet, poc a poc i l'un darrere l'altre. Vigilem que tots els ingredients quedin integrats i parem la màquina. Si cal, acabem d'integrar els ingredients amb l'espàtula.





Connectem la màquina i esperem que agafi la temperatura correcta. Anem posant una cullerada de postres de la massa a cada cavitat (ha de quedar plena però no ha de sobreeixir). Tapem i deixem coure entre 4 i 6 minuts. Al principi costa una mica més, després els donuts es fan més ràpidament.

Retirem els mini donuts i els deixem refredar damunt d'una reixeta. Amb aquesta quantitat n'han sortit uns 60.






Per fer la glaça, barregem el sucre de llustre amb l'aigua. Si ens queda massa espessa, li afegim una mica més d'aigua. Si, pel contrari, no és prou consistent, caldrà afegir-li sucre.

Posem el colorant desitjat i barregem bé fins obtenir un color uniforme. Suquem una cara dels donuts en aquesta glaça i dipositem damunt d'una reixeta. Si volem, decorem amb confits de colors.

Per fer el glassejat de canyella, passem els donuts primerament per la glaça (aquesta sense colorant). A continuació, els passem per un bol on haurem barrejat el sucre en gra amb la canyella. Deixem assecar damunt d'una reixeta.










26 comentaris:

  1. Ala, ala, ala!!!!!!! Me has dejado embobada con esta receta! No los he hecho nunca, por lo que engordan jajaja, pero viendo las fotos que tienes, que son preciosisísimas y lo fácil que parece hacerlo (ya veremos después) estas navidades estoy segurísima que los hago!! Me ha encantadoo! Besitoss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es lo que tiene esta maquinita, que pones la masa en los huecos y te salen los donuts en pocos minutos. Eso sí, estuve casi una hora, porque la màquina tiene capacidad para 7 donuts...... y me salieron 60! En casa fueron un éxito, sobre todo entre mis hijos. Besos.

      Elimina
  2. Chus, t'han quedat preciosos...provaré aquesta recepta...Si mires el meu post de demà, veuràs perquè he fet servir la màquina dels mini donuts aquest cap de setmana! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja l'he vist, Mónica, és una idea molt bona i t'ha quedat preciós, aquest arbret de Nadal Petons.

      Elimina
  3. quinta pintassa! Doncs si que deuen disfrutar, sí.. una bona manera de passar la tarda, ara que s'acosten les vacances escolars...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, els nens estan entretinguts una bona estona i estan molt orgullosos quan tasten el que han fet. I el tema colorants els entusiasma. Petons.

      Elimina
  4. Que monos te han quedado....están para comerselos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Marisa, lo bueno es que no cuestan nada de hacer y quedan muy resultones. Besos.

      Elimina
  5. Que monos Chus!! T'han quedat genials, amb aquests colors tan divertits!
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els colors els va triar el Nil, el meu nebot de cinc anys, que es va entusiasmar quan va descobrir que tenia sucre en gra de color daurat. Petons.

      Elimina
  6. M'encanten aquests donuts! Jo vaig comprar la màquina i no em va agradar la recepta. Però provaré aquests! La presentació és fabulosa!! Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo he perdut la recepta que venia amb la màquina, així que vaig buscar per la xarxa i aquesta em va semblar força bona. Petons.

      Elimina
  7. Ai mareta, ara és quan et faig l'ola! em veus? Quina maravella! Són preciosos! Jo tinc moltes ganes de fer-ne. Em compraré la màquina, és gaire cara? Ah i les fotos divines. Felicitats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La màquina em va costar uns 20 o 22 euros, no me'n recordo. Sembla que al Lidl de tant en tant també la venen i encara és més barata, sobre els 12 euros. Això sí, totes les que he vist tenen capacitat per 7 donuts, no n'he vist cap de més grossa. Petons.

      Elimina
  8. Respostes
    1. Gràcies Aisha, la veritat és que és ràpid i fàcil decorar-los, la glaça es fa en un moment i després només cal sucar als sprinkles. Una bona activitat per una tarda a casa amb els nens. Petons.

      Elimina
  9. Chus, te han quedado un encanto estas mini donuts. Imagino a toda la familia feliz porque deben ser una verdadera delicia.
    ¡Saludos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El más feliz mi sobrino, que disfrutó de lo lindo comiendo los donuts que él mismo había decorado. Saludos.

      Elimina
  10. Ohhh quina xulada!!! jo estic segura que quan vagi aquesta maquineta me la compro segur, perquè després de veure aquests donuts i els de la Mònica... en fi!!! que t'han quedat perfectes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No és una màquina cara I els donuts queden força bonics. I el sabor, tot I que no és de donuts, està força bé. Petons.

      Elimina
  11. No te has podido resistir tampoco eh?? es que son un vicio!! Te han quedado genial, super bonitos! Probaré tu receta!! besos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tienes razón, fué ver vuestras recetas y animarme a buscar una maquinita para hacer donuts. Una buena compra. Besos.

      Elimina
  12. Respostes
    1. La decoració la va triar el Nil, el meu nebodet de 5 anys. La veritat és que té bon gust, oi? Petons.

      Elimina
  13. Que bonics tan quedat!!
    A mes de lo bons que han d'esser!!
    Fn molt de goig, un petó.
    http://cuinanatura.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que són bons, Pilar, i són tan fàcils de fer que en una horeta tens uns 60 donuts acabats i a punt per menjar. Petons.

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.