dimarts, 31 de desembre del 2013

Gambes amb suc



Val més el suc que el tall








El suc d'aquestes gambes és realment saborós, però el tall també ho és! Aquesta recepta funciona bé com aperitiu o com primer plat, tot depenent de la quantitat de gambes que servim. Tot i que com més ens agraden les gambes és a la planxa, els dies en què som colla a dinar es fa difícil poder servir-ne a tothom al mateix temps i acabades de treure de la planxa. Doncs en aquestes ocasions és quan fem les gambes d'aquesta manera: té l'avantatge que les podem deixar preparades, coure-les a l'últim moment i servir-les a tothom alhora. Cal dur la panera amb força pa a la taula: irresistible no sucar-hi pa. A la foto s'hi ha colat un intrús: és el Nil, que no acabava d'entendre per què la tieta feia fotos d'un plat de gambes.....



Si les servim com aperitiu, amb tres gambes per persona serà suficient. Si, en canvi, les volem com un primer plat, suggereixo 5 o 6 gambes grosses per comensal. En el nostre cas, les vam servir d'aperitiu per 12 persones.


2 quilos de gambes grosses

3 grans d'all picats petits

Julivert picat

Mig vas d'oli

Mig vas d'aigua

Mig vas de brandi

Pebre roig dolç

Pebre roig picant








En una cassola posem un lllit de gambes (a la meva cassola em va donar per fer dues capes de gambes). Damunt de les gambes hi repartim la meitat dels alls i del julivert i una mica de pebre roig dolç.

Afegim una segona capa de gambes. Hi acabem de repartir els alls i el julivert restants, una mica més de pebre roig dolç i un polsim de picant. Aboquem ara l'oli, l'aigua i el brandi. Salem lleugerament. Tapem la cassola i sacsem per barrejar bé els líquids.

Posem al foc i, quan comenci a bullir, deixem coure 10 minuts. Apaguem el foc i deixem tapat fins el moment de servir.

Aquest plat el podem deixar preparat i tapat a la cuina i cuinar-lo just 10 minuts abans de començar a dinar. Menjarem unes gambes acabades de fer i molt saboroses.





I amb aquesta recepta acomiadem l'any 2013. Vam iniciar aquest bloc el 2 de febrer i ja hi ha 134 entrades, gairebé a recepta cada dos dies! Un munt de noves coneixences a qui no puc posar cara, però que dia a dia m'animen a seguir publicant amb els seus comentaris; un disc dur ple de fotografies de menjar - he de fer neteja....- i moltes ganes de continuar compartint el que passa a la nostra cuina.

Que el nou any ens renovi la il·lusió i faci realitat els nostres desitjos. Bon Any Nou a tothom.

11 comentaris:

  1. Nena quin desitg m'has fet agafar tot i que m'acabo de llevar!!!
    Aisss que bones, m'encantan, i no dubtis que les faré molt aviat perque el suquet deu ser tan bo com la propia gamba.
    BONA DESPEDIDA Y BONA ENTRADA D'ANY BONICA. SÁPIGUES QUE HA ESTAT UN PLAER CONEIXET I QUE VALORO MOLTISSIM TOT EL QUE HAS FET PER A MI.
    FELIÇ 2014 !!!! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per les teves paraules, Conxita, i per estar sempre aquí. Un petonàs.

      Elimina
  2. ha ha ha! Ja he vist el Nil! Certament, si no ho haguessis dit, quedava ben desaparcebut, perquè les gambes ens concentren la vista en un sol punt... a sucar-hi pa aquest nit i molt bon any nou, Chus! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bon any, Marina! Que ens porti tot el que desitgem. Petons.

      Elimina
  3. Quina recepta més bona!! El Nil fa una carona de dir "Quan acabarà la tieta de fer fotos a les gambes i ens les podrem menjar!!!". Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, estava molt encuriosit amb el muntatge del trípode, els llums, les pantalles.. i no entenia què tenia d'especial un plat de gambes per fer-li tantes fotos. Molt bon any, Francesc.

      Elimina
  4. Per agafar una barra de pa i no deixar de sucar!!! veig que amb aquests 4 dies que he estat fora m'he perdut força entrades!!! un petó!

    ResponElimina
  5. Han estat dies de molta cuina, aquestes gambes en són un exemple. Estaven boníssimes. Petons.

    ResponElimina
  6. Unes gambes espectaculars!!!! I digues-li a en Nil que hi ha moltes tietes una mica sonades com la seva, que corren a fer fotos abans de servir els plats!!! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha, tens raó! La nit de Nadal vaig acabar pujada damunt d'una cadira fent fotos al plat. Per sort, estávem en família. Petons.

      Elimina
  7. Tại sao thiết kế logo chuyên nghiệp
    Công việc thiết kế logo giá rẻ tại TpHCM & Hà Nội là điều đầu tiên các cá nhân, doanh nghiệp, shop, cửa hàng,… vừa thành lập hoặc tái cấu trúc cầu nghĩ tới, thiết kế logo là yếu tốt quan trọng trong quá trình phát triển bền vững và lâu dài doanh nghiệp. Là bộ mặt của thương hiệu mà người tiêu dùng khách hàng trực tiếp nhìn vào.thiet ke logo |
    thiết kế logo |
    thiết kế catalogue

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.