dissabte, 28 de desembre del 2013

Culleretes de pop amb hummus. Aperitius de Cap d'Any



Passat Nadal, sastre, desa el teu didal








I és que sembla que els sastres acabaven la feina passat Nadal, quan tothom volia estrenar roba. Ara però, no hem acabat de pair els dinars de Nadal i Sant Esteve que ja ens toca pensar en el sopar i el dinar de Cap d'Any. Aquests són uns aperitius ràpids i fàcils de fer, si tenim una mica de pop cuit. La combinació del pop amb l'hummus és una de les nostres preferides, de vegades en fem en amanida i en aquest cas hem fet unes culleretes per servir com aperitiu.








Per unes 36 culleretes:

Pel pop:

Un pop d'uns dos quilos i mig (en sobrarà, guardeu-lo a la nevera i aprofiteu-lo un altre dia amanit amb sal grossa, pebre roig i oli d'oliva)

Una ceba

Uns grans de pebre negre

Dues fulles de llorer


Per l'hummus:

400 grams de cigrons cuits i escorreguts

Un gra d'all

60 grams d'aigua

40 grams de sèsam torrat

30 grams de suc de llimó

70 grams d'oli d'oliva

Mitja culleradeta de sal

Per amanir:

Sal grossa

Pebre roig dolç

Pebre roig picant

Oli d'oliva








Preparem el pop:

Netegem bé el pop, girem el cap de l'inrevés i li traiem la boca i les vísceres.

Posem el pop a l'olla a pressió, amb una ceba, el pebre negre, el llorer i un dit d'aigua. Programem una cocció de 27 minuts.

Tallem el pop en rodanxes fines i reservem.

Preparem l'hummus:

Posem tots els ingredients al vas de la Thermomix i triturem 30 segons, velocitat progressiva 5-10. Abaixem les restes que hagin quedat a les parets del vas i repetim l'operació de triturat de nou.

Sense Thermomix, triturem els ingredients fins que agafin la consistència d'un puré espès. Reservem.

Posem l'hummus dins d'una mànega pastissera amb una boqueta ampla.

A cada cullereta hi posem una mica d'hummus. Cobrim amb una rodanxa de pop i amanim amb sal grossa, un polsim de pebre roig dolç i de picant, i un raig d'oli d'oliva. Nosaltres hem utilitzat un oli d'oliva especial, de  l'Escola de Capacitació Agrària de les Borges Blanques. Una delícia.






I, si enlloc de culleretes voleu fer una amanida de pop amb hummus com entrant, cliqueu aquí.




8 comentaris:

  1. Hola Chus, mira que he combinat el pop amb quasi tot, però mai ho hauria fet amb l'hummus. Una molt bona pensada. Per cert, estic preparant una trobada de blogaires gastronòmics per al dia 22 de febrer a Tarragona. M'agradaria que vinguéssis. Ens posaríem cara! Ho publicaré al blog aviat.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, m'agradaria molt venir! A veure si m'ho puc arreglar, aquestes trobades són molt interessants. Petons.

      Elimina
    2. tot aixó esta molt be explicacions fantástiques per els qui tinguin una Termo-nosequé,pero i per els que no en tenim com fem aixó del barome. la temperatura(veig que en totes les teves receptes la eina més important resulta ser quelcom que no tothom en gaudeix
      Per altre banda no dubto gens que les receptes siguin molt bones i per la pinta que tenen
      Perdona si el comentari no es adient pero crec que "Algú ho habia de dir ) amb tot el respecte i admiració et saluda Josep

      Elimina
    3. Tens raó, Josep, hi ha receptes que només estan fetes amb la Thermomix, però n'hi ha d'altres on també hi surt la recepta a la manera tradicional. De fet, només poso la recepta tradicional si l'he feta i l'he comprovada. Si no, crec que no he de publicar una recepta de la qual ignoro els resultats. Hi ha algunes receptes que sempre faig amb la Thermomix, com l'allioli, perquè els resultats m'encanten. De totes maneres, prometo anar actualitzant les receptes que provi a la manera tradicional. Moltes gràcies pel teu comentari, Josep. Una abraçada.

      Elimina
  2. Pop cuit i hummus! Aquesta combinació l'he de provar!!! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per variar de les patates de sempre, queda molt bé. L'hummus es fa en un moment i, si tens pop cuit, tens uns aperitius molt bons. Petonets.

      Elimina
  3. Una CULLARETA deliciosa!!!
    PETONETS CHUS :)))

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.