dimecres, 11 de desembre del 2013

Coc de mançana amb anís



Una poma cada dia, la millor medecina








Una recepta més de coc, aquest cop amb mançana i perfumat amb anís. La recepta original, del llibre Imprescindible de Thermomix, utilitza la mantega com greix i perfuma el coc amb brandi. Hem canviat la mantega per oli, ens ha semblat més saludable per incloure'l als esmorzars i berenars de cada dia; també hem canviat el brandi per anís, ens agrada el perfum que deixa a la rebosteria. El resultat és un sabor més casolà, però igualment deliciós. 





Per un motlle de 24 cm:

4 mançanes golden
3 ous
150 grams de sucre
130 grams d'oli d'oliva
50 ml. d'anís
200 grams de farina de rebosteria
Un sobre de llevat químic
Un pessic de sal








A la manera tradicional:

Pelem les mançanes i les tallem en quarts. Filetegem cada quart en làmines fines, sense acabar de tallar, per a que quedin unides.Reservem.

Batem els ous amb el sucre fins obtenir una crema blanquinosa. Afegim l'oli i l'anís, barrejant suaument. A continuació, incorporem la farina, el llevat i la sal i barregem suaument amb un batedor de varetes, fins obtenir una mescla homogènia.

Posem la mescla en un motlle sucat amb una mica de mantega. Pel damunt hi col·loquem els quarts de mançana.

Enfornem al forn a 180 graus durant uns 40 minuts. Si veiem que la superfície es daura massa, tapem amb paper d'alumini. Comprovem que el coc estigui ben cuit punxant-lo amb una agulla, que haurà de sortir seca. Si cal, afegim uns minuts més de forn.

Traiem del forn i deixem refredar . Quan estigui totalment fred, el desemmotllem i l'empolvorem amb sucre de llustre.









Amb Thermomix:

Pelem les mançanes i les tallem en quarts. Filetegem cada quart en làmines fines, sense acabar de tallar, per a que quedin unides.Reservem.

Posem la papallona al vas. Hi incorporem els ous i el sucre i programem 3 minuts, 37 graus, velocitat 3. A continuació, tornem a programar el mateix temps i velocitat, però sense temperatura.

Afegim l'oli i l'anís i barregem 20 segons, velocitat 1 1/2.

Incorporem la farina, el llevat i la sal. Barregem 10 segons, velocitat 2. Acabem de barrejar amb l'espàtula, amb moviments suaus.

Posem la mescla en un motlle sucat amb una mica de mantega. Pel damunt hi col·loquem els quarts de mançana.

Enfornem al forn a 180 graus durant uns 40 minuts. Si veiem que la superfície es daura massa, tapem amb paper d'alumini. Comprovem que el coc estigui ben cuit punxant-lo amb una agulla, que haurà de sortir seca. Si cal, afegim uns minuts més de forn.

Traiem del forn i deixem refredar . Quan estigui totalment fred, el desemmotllem i l'empolvorem amb sucre de llustre.






24 comentaris:

  1. Chus, m'imagino l'oloreta anisada de la casa. A la meva li agradava afegir un rajolinet als cocs. Aquest coc de la Thermomix és un dels més repetits a casa! Jo hi poso brandi.
    Molt bé!
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. És per als qui els agrada l'anís, perquè es nota ben bé l'aroma. Amb brandi també està molt bo, així anem variant. Petons.

      Elimina
  2. Que bonic que t'ha quedat aquest pastís..i ha de ser molt bo.
    A casa, el pastís de poma és un dels preferits de la família..ja provarem aquesta variant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hem d'aprofitar les mançanes aue encara tenim de l'estiu I que ja comencen a estar "apuradetes". Amb aquestos cocs pots utilitzar les que estan una mica tocades I no tenen gaire presència. Petons.

      Elimina
  3. Te ha quedado preciosa!! Las tartas de manzana, junto con la de queso son las que más me gustan! Me parece muy acertado el cambio que has hecho de la mantequilla por aceite, porque el sabor no cambia mucho :)
    Un besoo

    ResponElimina
    Respostes
    1. El sabor continua siendo delicioso, pero las grasas són más saludables y es más adecuado para los desayunos y meriendas diarios. Besos.

      Elimina
  4. Preciosa!!!!! i bonissima!!! aquesta la provo, m'encanta l'anis i la poma. Petonàs!!

    ResponElimina
  5. Els cocs de poma són uns dels meus preferits, són taaaan bons!!! amb el puntet d'anís segur que està ben saborós! i a més el canvi de la mantega per l'oli, un encert! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Eva, a qui no li agraden aquestos cocs? Ens transporten a la infància, jo crec que tots hem gaudit d'aquest tipus de berenar quan érem petits. És el sabor de sempre! Petons.

      Elimina
  6. L'estètica d'aquest coco m'encanta...i el gust ha de ser deliciós...o sigui que em sembla una recepta de deu! Petons Chus!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova-la, Mònica, és molt fàcil i queda deliciosa. Un esmorzar perfecte pels petits de la casa.... i els que no ho som tant. Petons.

      Elimina
  7. Boníssima!! A mi també m'agrada molt l'anís per aromatitzar els pastissos. Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Li dóna un toc d'alegria i un sabor una mica vintage als bescuits, veritat? Petons.

      Elimina
  8. Chus, esta torta me parece deliciosa. Estoy segura que con la sustitución de la manteca por aceite y con el toquecito de anís debe saber a gloria. Guardo la receta para prepararla en cuanto pueda porque las tortas con manzanas son mi perdición.
    ¡Saludos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Con mantequilla es muy sabrosa, pero con el aceite y el anís su sabor es más "casero", como las tortas que nos preparaba la abuela de pequeñas. Saludos.

      Elimina
  9. Tan sols hem surten dues paraules.... QUINA MARAVELLA!!! ;))))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Conxita, és un coc molt saborós i molt ràpid de fer. Prova'l. Petons.

      Elimina
  10. Me encanta!, yo no la he hecho nunca con anís. Se me antoja un cacho para probar...así que tendré que hacerlo.
    En la foto queda tan apetecible!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Con estas cantidades, el sabor a anís se nota claramente. Si quieres un toque más suave, pon un poco menos de anís. Espero que te guste. Besos.

      Elimina
  11. Uix quina bona pinta. Jo no l'he feta mai amb anís la coca de poma.
    Normalment la fem amb una miqueta de canyella. Queda bonissim. : http://operacionfartumbi.blogspot.com.es/2012/12/coca-pomme-cannelle.html
    Provarem amb l'anis que segur que li dona un toc especial

    ResponElimina
    Respostes
    1. La canyella m'encanta I fan molt bona parella amb la mançana. A veure què et sembla amb anís. Petons.

      Elimina
  12. hola chusssss m'encanta ara mateix estic a punt de enfornarlo he variat varies cosetas es un de aquells pastisos de la thermo que son genial de fer i bonisims el vaig tastar a casa de uns amics jo li ha pusat l'anis amés hi he pusat arándanos i algunes pitides de chocolate junt amb melicotons secs , per donar-li un to mes nadalenc o al menys penso que mes nadalenc ara vorem que tal estic fent una prova avui per fer pel cap d'any . una besad ben gran i bones festas

    ResponElimina
  13. hola chusssss m'encanta ara mateix estic a punt de enfornarlo he variat varies cosetas es un de aquells pastisos de la thermo que son genial de fer i bonisims el vaig tastar a casa de uns amics jo li ha pusat l'anis amés hi he pusat arándanos i algunes pitides de chocolate junt amb melicotons secs , per donar-li un to mes nadalenc o al menys penso que mes nadalenc ara vorem que tal estic fent una prova avui per fer pel cap d'any . una besad ben gran i bones festas

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.