dilluns, 20 de maig de 2013

Pèsols amb sípia i cloïsses

Si vols menjar sopes a l'estiu, sembra pèsols per l'abril 




Els primers pèsols de l'hort. Una galleda plena, que ens hem entretingut a desgranar entre tots abans de dinar. Aquest matí hem comprat sípies i cloïsses, amb la intenció de fer-les amb mongetes, però hem pensat canviar-les pels pèsols i fer-ne un guisat caldós per menjar amb cullera. Tot i ser ben entrat maig, encara fa fresqueta i venen de gust plats de cullera.











Per vuit persones necessitarem:

800 grams de pèsols, ja desgranats i nets
Un quilo de sípia tallada a trossos petits
Un quilo de cloïsses
Una ceba grossa
Dos grans d'all
125 grams de vi blanc
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre mòlt








Posem les cloïsses en aigua amb sal per a que deixin anar la sorra. Deixem una bona estona. Nosaltres les hem tingut un parell d'hores.

En una cassola amb oli, sofregim la ceba i l'all ben picats. Quan estiguin tendres, hi aboquem la sípia. Deixem  que tregui l'aigua i que n'evapori més o menys la meitat (uns 10 minuts). Llavors hi afegim els pèsols i el vas de vi blanc. Salpebrem. Tapem la cassola i deixem coure a foc mig fins que els pèsols estiguin al dente. Finalment, hi posem les cloïsses, tapem i deixem dos o tres minuts, fins que s'obrin. Traiem del foc i servim.

  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.