dijous, 16 de maig de 2013

Esqueixada de bacallà

Bon profit i un raig d'oli




Un dinar ràpid, sa i saborós. Sempre hi ha una mica de bacallà dessalat i esqueixat a la nevera perquè en un moment tenim feta una esqueixada. Per dinar o per sopar, acompanyada amb una torrada de pa de pagès amb un all fregat i ben sucada amb oli.


Per 3 persones necessitarem:

250 grams de bacallà dessalat i esqueixat
Una ceba mitjana
Mig pebrot verd
Dues tomates grans
Un gra d'all
100 grams d'olives negres
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre mòlt




























Tallem la ceba a rodanxes molt fines amb una mandolina i l'estenem en una plata. Al damunt hi posem el pebrot tallat a daus petits. A continuació el bacallà esqueixat ben repartit per tot el plat.

Ratllem la tomata pel damunt del bacallà i a sobre hi afegim l'all picat molt petit. Finalment, hi posem les olives negres i amanim amb la sal (compte, que el bacallà ja és salat), l'oli i el pebre mòlt.

És un plat perfecte per deixar-lo fet al matí, guardat a la nevera, i menjar-se'l a l'hora de dinar.





2 comentaris:

  1. Mmmm estava buscant receptes per gastar un bacallà que tinc a la nevera i... guanya l'esqueixada!!!

    ResponElimina
  2. És que és un plat infal.lible, a l'estiu, veritat? Petons.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.