dissabte, 3 de desembre de 2016

Coca de mançana amb gingebre i canyella





Aigua cau, senyal de pluja







El darrer cap de setmana plovia i feia fred. Venia de gust quedar-se a casa i arrecerar-se a la calor del forn. Buscàvem sabors de  tardor i vam pensar en fer una coca de iogurt amb mançanes i aromatitzar-la amb gingebre i un toc de canyella. Va ser tot un encert. El pis va quedar perfumat de dolçor i el berenar es va convertir en una petita festa, amb la coca i un cafè amb llet ben calent. I, a la finestra, lliscaven les gotes en la foscor del carrer. Tarda perfecta.











Per una coca de 23 c.. de diàmetre:

4 mançanes golden

Un iogurt (nosaltres grec)

3 ous

2 mesures de iogurt de sucre (nosaltres sucre morè integral)

1 mesura d'oli d'oliva suau

3 mesures de farina

Un sobre de llevat químic

La ratlladura d'un tros de gingebre

Una culleradeta de canyella

El suc de mig llimó













Comencem blanquejant els ous amb el sucre, fins que doblin el volum.  A continuació hi incorporem l'oli a poc a poc i el iogurt.

Tamisem la farina i la anem afegint a la mescla a poc a poc, juntament amb el llevat en pols i  remenant suaument fins tenir una mescla homogènia.

Incorporem la ratlladura de gingebre i la canyella. Mesclem suaument.

Aboquem la preparació en un motlle prèviament greixat amb una mica d'oli d'oliva.

Traiem el cor de les mançanes, les pelem i en tallem dues per la meitat. Les laminem fent petits talls sense arribar al fons de cada peça. Les altres dues mançanes les tallen en quarts i les laminem igualment. Ruixem amb el suc de llimó per evitar l'oxidació.

Col·loquem les quatre meitats de mançana a la massa en forma de creu, pressionant lleugerament. Acabem de decorar amb els quarts de mançana que ens queden.

Barregem una cullerada de postres de sucre amb mitja cullerada de canyella. Empolsinem els trossos de mançana amb aquesta preparació.

Enfornem a 180 graus durant uns 35-40 minuts o fins que punxem amb una agulla i aquesta surti seca.

Deixem refredar damunt d'una reixeta.

Podem decorar amb una mica de sucre de llustre.





5 comentaris:

  1. Hummmm fins aquí m'arriva l'aroma de la teva coca!!!
    Quina delícia!!!
    Be tan de gust quedarse a casa quan el día es fret i plujós, i fer un berenar reconfortant com aquest.
    Per aixó tu ets la REINA del confort.
    UN PETONET BONICA:)))

    ResponSuprimeix
  2. Chus, ante todo, te agradezco mucho las palabras de comprensión y afecto que has dejado en mi blog.
    En cuanto a la receta, creo que has elegido una preparación estupenda para contrarrestar la lluvia de otoño. El aroma a manzanas, canela y jengibre inundando la estancia, el calor de la bebida y la merienda que se convierte en una fiesta es todo uno, sin lugar a dudas. Esta receta es perfecta para hacerse un mimo una tarde de otoño de esas grises y melancólicas, dejando al corazón contento.
    Saludos.

    ResponSuprimeix
  3. Chus, les postres amb poma són de les meves preferides, totes sense excepció! i la combinació poma i espècies no falla mai, oi? aquesta coca es veu deliciosa!! un petonàs!!

    ResponSuprimeix
  4. Que receta mas buena. Me ha encantado tu post, felicidades por tu bloc, tienes cosas muy interesantes. Te deseo una Feliz Navidad. Elracodeldetall.blogspot.com

    ResponSuprimeix
  5. yna accelent recepta mencanten amb la combinacio del ginjebre , salutacions nadalanques i bon any guapisima

    ResponSuprimeix

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.