diumenge, 28 de desembre de 2014

Trufes



No té cacau i prén xocolata











Feia temps que no fèiem trufes a casa. Durant un temps, sempre n'hi havia al congelador per tenir alguna cosa que treure als cafès si venien convidats. El problema és que, quan realment hi havia convidats, les trufes ja s'havien acabat perquè algú altre se les havia cruspit abans d'hora. Ara n'hem tornat a fer per les festes i per participar a la proposta d'aquest mes de Memòries d'una cuinera. Hem fet la recepta que fem sempre, una ganache de xocolata espessa i aromatitzada amb licor, aquest cop Cointreau, però són també delicioses amb whisky, amb rom, amb brandi.... I prendre'n una a l'hora del cafè és com una petita festa cada dia. Sempre n'hi hauria d'haver a casa.














Per unes 45 trufes

100 grams de nata líquida amb un mínim de 35% de matèria grassa

300 grams de xocolata fondant

40 grams de licor (jo Cointreau)

Per arrebossar:

Cacau en pols, fideus de xocolata, ......








Posem la xocolata a trossos en un bol. Reservem.

En un cassó, escalfem la nata fins que arrenqui el bull. Llavors l'aboquem al bol on tenim la xocolata i deixem que aquesta es desfaci, remenant suaument.

Un cop tinguem una crema homogènia, hi posem el licor i remenem suaument fins que quedi ben integrat a la mescla.

Tapem amb film transparent i reservem al congelador fins que agafi una textura sòlida i la puguem manipular.

Amb un parell de culleretes anem formant boletes i les arrebossem en cacau en pols o fideus de xocolata. Les podem posar en càpsules de paper, guardar-les al congelador en un recipient hermètic i treure'n les que necessitem cada cop.





11 comentaris:

  1. Quina pinta de trufes... em porto una.. no, dues... mira, millor tres :D
    petons

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. I què bones amb el cafè de després de dinar! Petonets.

      Elimina
  3. A casa dels meus pares sempre hi havia al congelador!!! Les feia ma germana......mmmmm.....què bones!!!
    Petons i...Feliç 2015!!!!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també n'acostumava a tenir, ara feia temps que no en feia, a veure si torno a agafar el costum. Molt bon any, Olga. Petons.

      Elimina
  4. Que bones nena!!!!
    Quin plaer deixar fondre una maravella d'aquestes a dins la boca i sentir que quasi arrives al CEL...
    Petonets d'Any Nou bonica, et recoerdo i et desitjo el millor com sempre.
    Conxita

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Conxita, molt bon any per a tu també. Un petonàs.

      Elimina
  5. ideals per començar l'any Chus! Moltíssimes gràcies per participar al Memòries. Petonets

    ResponElimina
  6. Quina delícia! Peró el problema és que no duren gaire, i com tú dius mai queden per quan arriben els convidats! M'hauré de comprar una caixa forta amb retard a veure si així em duren una mica més a casa! Un abraçada!

    ResponElimina
  7. A casa les trobem tan bones que mai tenim opció de congelar-ne...literalment desapareixen! Ara mateix me'n cruspia unes quantes d'aquestes teves d'arrebossats variats! Petons!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.