diumenge, 1 de setembre de 2013

Popets amb allioli




Cadascú sap el que hi bull a la seva olla, com aquell que hi bullia una rajola










Només una foto, una sola foto hem pogut fer d'aquesta menja. La intenció era fer una fotografia dels popets a la cassola, servir els plats i reservar-ne un per fer les fotografies amb els popets emplatats. Impossible. No hi va haver temps. Quan me'n vaig adonar, havien desapareguts els popets, les patates i l'allioli. Senyal que van agradar.






La recepta és del Corpus Culinari Català, nosaltres en vam fer més quantitat, però donem les quantitats per 4 persones:

1 quilo de popets
1 quilo de patates esqueixades
Aigua

Per l'allioli:

Un gra d'all
Un ou
200 grams d'oli d'oliva
Sal

Netegem i rentem bé els popets i els deixem escórrer.

Posem les patates a bullir amb aigua i sal. A mitja cocció, incorporem els popets, d'un en un i poc a poc per a que es cargolin els tentacles. Deixem bullir una estona fins que estiguin cuits.

Mentrestant, preparem l'allioli (nosaltres amb Thermomix). Posem l'all, l'ou i la sal al vas de la Thermomix i triturem 10 segons a velocitat 4. Baixem les restes que hagin quedat a les parets del vas i programem velocitat 4 sense temps. Anem afegint l'oli poc a poc al damunt de la tapa, amb el cubilet posat, deixant que caigui a fil dins del vas. Quan s'hagi acabat l'oli, comprovem que la salsa està lligada i aturem la màquina.

Traiem els popets i les patates, ben escorreguts, i els posem en una cassola plana, a sota les patates i al damunt els popets. Hi afegim l'allioli pel damunt i sacsem una mica. Servim immediatament. Es pot afegir una mica de l'aigua de la cocció, si es vol una salsa més líquida (nosaltres no ho vam fer).

16 comentaris:

  1. Qué rico Chus! Tiene una pinta deliciosa! En casa nos encanta el pulpo :)
    Un besote guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A nosotros también nos encanta el pulpo, de todos los tamaños, está buenísimo! Besos.

      Elimina
  2. Boníssims, Chus! Jo també els faig així, de vegades. En tinc uns publicats al bloc. A casa, els popets ens encanten i volen!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marina, benvinguda de nou! Ara faig una ullada al teu bloc. Petons!

      Elimina
  3. Mmmm deliciosos aquests popets!! Mai els he probat amb allioli, pero segur que estan bonissims!! No en tinc cap dubte! Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que són bons i molt fàcils de fer, anima't i prova'ls! Petons.

      Elimina
  4. Haha molt bona senyal que no siguis a temps de fotografiar una recepta, eh!! la veritat és que fan una pinta molt bona, i no dubto que han d'estar boníssims!

    ResponElimina
  5. Ja t'ho dic, van desaparèixer en un moment! És que som una colla molt de vida, que diuen. Petons.

    ResponElimina
  6. Com el meu marit vegi aquests popets.......jajajjajajaj!!!! Li encanten!!!! Tenen una pinta sensacional!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs vinga, a fer popets! El que més temps porta és netejar -los, però val la pena quan els tastes. Petons,

      Elimina
  7. Els popets no son lo meu, pero haig de dir que veient la foto como a mínim en testaria :)
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Van quedar molt bons, però contra els gustos no s'hi pot fer res. Petons.

      Elimina
  8. A casa els fem amb un sofregit i vi blanc, però la teva recepta ha de ser boníssima.. Ja els provarem!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una altra manera de fer-los, per anar variant. No tenen cap complicació i és força ràpid de fer.

      Elimina
  9. Chus, se los ve bien tentadores. Y, claro... Por eso, no han podido sacar más que una foto. Es entendible, porque el plato ha quedado todo un lujo, con pocas complicaciones para prepararlo y un platazo de seguro exquisito a la hora de comerlo.
    ¡Saludos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues sí que quedaron muy ricos, se acabaron tan ràpidamente...! Saludos

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.