Els espinacs són menjar sa, més que segons quin menjar
Entrats a la Quaresma, sembla inevitable fer plats amb bacallà. Aquest ha estat el nostre dinar de diumenge: una quiche de bacallà amb espinacs, panses i pinyons. Només amb l'afegitó dels ous i una mica de llet, sense formatge. El resultat ha estat un entrant molt saborós, que hem acompanyat amb una mica d'escarola i unes tomates amanides. Amb el que ha sobrat, ja tenim el túper de demà per dinar. Una manera diferent i deliciosa de menjar bacallà amb espinacs.
Ingredients:
Un paquet de massa brisa
30 grams d'oli d'oliva verge extra
100 grams de ceba
250 grams de bacallà dessalat i esqueixat
400 grams d'espinacs congelats
50 grams de pinyons
50 grams de panses sense pinyol
Sal
Un polsim de pebre negre mòlt
Un polsim de nou moscada
3 ous
80 grams de llet sencera
Amb Thermomix:
Deixem descongelar els espinacs i els escorrem bé per eliminar tota l'aigua. Reservem.
Posem les panses a hidratar en aigua calenta. Reservem.
Escalfem el forn a 180 graus.
Posem la ceba a quarts al vas i piquem 4 segons, velocitat 5. Abaixem les restes de ceba de les parets del vas i hi afegim l'oli. Sofregim 7 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.
Incorporem els espinacs, un polsim de sal, pebre i nou moscada. Posem dins del cistellet el bacallà i l'introduïm al vas. Programem 10 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.
Mentrestant, daurem lleugerament els pinyons en una paella, amb cura que no es cremin.
Estenem la massa brisa en un motlle per a quiche, prèviament greixat amb una mica d'oli d'oliva o cobert amb paper de forn.
Un cop cuits els espinacs, traiem el cistellet del vas i passem el bacallà a un plat. Esqueixem a trossos petits, en cas que els talls fossin grans. Reservem.
Passem els espinacs al cistellet i deixem escórrer uns minuts.
Estenem els espinacs dins del motlle de la quiche. Al damunt hi repartim el bacallà. Cobrim amb els pinyons i les panses escorregudes.
Batem els ous amb la llet i ho aboquem al motlle de la quiche, repartint bé per tot arreu.
Enfornem uns 25 minuts, o fins que veiem que la quiche ha quallat. Deixem refredar dins el motlle.
A la manera tradicional:
Deixem descongelar els espinacs i els escorrem bé per eliminar tota l'aigua. Reservem.
Posem les panses a hidratar en aigua calenta. Reservem.
Escalfem el forn a 180 graus.
Piquem la ceba i la sofregim en una paella amb oli, fins que estigui transparent. Incorporem els espinacs, un polsim de sal, pebre i nou moscada. Deixem coure uns 5-6 minuts.
En un cassó amb aigua bullint, escaldem el bacallà durant un parell de minuts. Retirem i assequem bé amb paper de cuina. Esqueixem a trossos petits, en cas que els talls fossin grans. Reservem.
Daurem lleugerament els pinyons en una paella, amb cura que no es cremin.
Estenem la massa brisa en un motlle per a quiche, prèviament greixat amb una mica d'oli d'oliva o cobert amb paper de forn.
Passem els espinacs a un colador i deixem escórrer uns minuts.
Estenem els espinacs dins del motlle de la quiche. Al damunt hi repartim el bacallà. Cobrim amb els pinyons i les panses escorregudes.
Batem els ous amb la llet i ho aboquem al motlle de la quiche, repartint bé per tot arreu.
Enfornem uns 25 minuts, o fins que veiem que la quiche ha quallat. Deixem refredar dins el motlle.
oh, Chus! Quina quiche més bona!! Tots els ingredients que hi has posat m'encanten. I la quiche és una recepta que, per la seva simplicitat, té un resultat extraordinari. Em guardo la proposta! Petons
ResponEliminaDoncs si, és una preparació ben senzilla i queda molt saborosa. No acostumem a fer quiches a casa, però aquesta la repetirem. Petons.
EliminaQuina pinta, nena! M'encanten les quiches i aquesta és veu genial. Petonàs!!!
ResponEliminaSi us agrada el bacallà, tasteu-la. Té un sabor molt suau i es menja sense adonar-te. Petons.
EliminaDe bacallà no n'he fet mai cap....això s'ha de provar, i com tu dius...més ara en època quaresmal! Petons!
ResponEliminaSi, no sé per què, però a casa sempre fem més plats amb bacallà durant la Quaresma. Tradicions que heretem de les mares i les padrines, suposo. Un bon moment per gaudir de la cuina del bacallà. Petons.
EliminaDe bacallà amb espinacs???? Quina maravella de quiché!!!
ResponEliminaTasta-la i em dius què et sembla. Segur que t'agradarà. Petons.
EliminaMai he menjat una quiche de peix. Aquesta teva amb els espinacs, panses i pinyons m'encanta!
ResponEliminapetons
A mi també m'agraden molt els espinacs a la catalana amb el bacallà. La combinació queda molt bé feta en quiche, prova-la. Petons.
EliminaChus! Una quiche d'espinacs a la catalana! quina bona idea!
ResponEliminaSi ja m'agraden sols en forma de quiche deuen estar de Mare mevaa!!
Molts petons
I tant, Núria, estan de Mare meva! Una expressió ben divertida! Petons.
EliminaNunca he comido una quiche de bacalao, pero debe estar riquísima junto con las espinacas. Y mi relleno de empanada gallega preferido es el de bacalao y pasas, así que... ¡He de probar esta! Me quedo por aquí. Besines.
ResponEliminaVaya, pues nunca he comido una empanada con bacalao y pasas, pero ahora que lo dices.... seguro que está riquísima. Habrá que probarla. Besos.
EliminaNunca he hecho quiche, pero menuda pinta tiene!! Y con pescado tiene que estar aún más buena! Un besito
ResponEliminaPues a mí me pasaba lo mismo: es la primera quiche que hago y repetiré, porque estaba deliciosa, Nieves. Besos.
EliminaAQUESTA QUICHE reuneix dues coses, MENJAR SA y SABORÓS.
ResponEliminaUna pasada maca :))))
I tant, Conxita, saborós i força sa, si tenim en compte que no duu tants greixos al no incloure-hi formatge. Petons.
EliminaUna recepta que m'encanta!
ResponEliminaMolt de l'època de l'any en què som, no? Petons.
EliminaUauuu què bones que són les quiches! aquesta combinació no l'he provada però em sembla boníssima, el bacallà és tan bo!! M'he de ficar al dia que he estat malalta!! Un petó!
ResponElimina