Per caçar el conill, el gos vell i l'amo coix
Un arròs improvisat amb un cop d'ull a la nevera, el congelador i el rebost: un conill tallat a trossos per fer a la cassola i uns ceps trossejats que calia consumir. Al rebost, un pot de farina de ceps i tot el necessari per fer un bon sofregit. Un bon dinar de dissabte, sense presses i amb molt temps de sobretaula. I, amb l'arròs que va sobrar, com d'un dia per l'altre encara és més bo, dilluns no vam cuinar.
Aquesta és la nostra proposta d'arròs pel Memòries d'una cuinera d'aquest mes. Si us venen de gust més receptes amb arròs, proveu amb aquest arròs negre, l'arròs amb bacallà i bolets o l'amanida d'arròs amb mançana, fruits secs i menta.
Per 10 persones:
Un conill tallat a trossos per fer a la cassola
Una ceba grossa (200 grams)
3 grans d'all
100 grams de pebrot verd
100 grams de pebrot roig
Una tomata petita
600 grams de ceps trossejats (els nostres congelats)
Un quilo d'arròs bomba
Una cullerada de postres de farina de ceps
2 litres d'aigua i una mica més
Per la picada:
3 grans d'all
El fetge del conill fregit
Julivert
Comencem salant el conill i el seu fetge i daurant-lo en una cassola amb oli. Retirem i reservem.
Al mateix oli hi sofregim la ceba ben picada i hi anem afegint l'all picat, els dos pebrots picats i, finalment, la tomata pelada i triturada. Deixem fins que el sofregit agafi un bonic color daurat.
A continuació hi incorporem els ceps, ja descongelats, i deixem coure uns pocs minuts perquè treguin el líquid. Afegim el conill, llevat del fetge, que reservem per la picada, sacsem la cassola i incorporem l'arròs. Remenem un parell de minuts i hi anem afegint l'aigua, que tindrem bullint en una cassola, i la farina de ceps. Jo hi vaig afegir dos cullerots per cada 100 grams d'arròs i, després, vaig anar afegint més aigua a demanda.
Mentrestant, fem la picada a la mà de morter amb el fetge, els alls i el julivert. Quan faltin uns cinc minuts per acabar la cocció, incorporem la picada a l'arròs amb una mica d'aigua. Sacsem la cassola per integrar la picada a l'arròs.
Quant l'arròs estigui a punt, tanquem el foc, tapem i deixem reposar tres minuts. Servim immediatament amb julivert picat.
aissss Chus, que me parece que hoy me voy a comer a tu casa..... a mi marido no le gusta el conejo y casi no lo preparo nunca porque para mi sola me da mucha pereza... y cuanto echo de menos un arrocito asi con conejo.... y este tuyo tiene una pinta....
ResponEliminabesazos
Pues nada, Vivi, pongo un cubierto más y asunto resuelto. Y a tu marido, si quiere, le hago una tortillita. Besos.
EliminaMmmm una proposta boníssima! i els ceps donen un sabor tan bo que ha d'estar irresistible! Un petó i feliç cap de setmana!
ResponEliminaMolt bo, l'arròs va quedar perfumat amb l'aroma dels ceps. Tot un èxit. Bon cap de setmana!
EliminaEl CONILL m'encanta!!! i dona un gustet al arroç únic.
ResponEliminaEl vostre plat es molt sugerent; no cal dir que el debiau gaudir molt i molt; com per repetir el dilluns
UN CAP DE SETMANA PRIMAVERAL I PLÉ DE COSES BONES BONICA :)))
Igualment, Conxita, gaudeix del primer cap de setmana de primavera. Petons.
EliminaQue bo!!! Arroç, ceps i conill un exit segur amb aquest ingredients!!!
ResponEliminaUn arròs més aviat de tardor, però fet a la primavera, els avantatges dels congeladors... .Petons.
EliminaQue bo amb la picada!!! Un bon arròs de muntanya.
ResponEliminaI tant, i si el conill fos de bosc, encara més bo. Petons.
Eliminaquin plat més complert i muntanyenc! m'encanta la teva aportació Chus. Moltíssimes gràcies per participar a memòries. petonets
ResponEliminaA vosaltres per fer el recull, Judith. Petons.
EliminaSóc molt fan de les receptes amb el que hi ha, ja veus quines coses més bones que surten!
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar, t'agafo tots els enllaços.;)
Un plaer participar, com sempre. Petons.
Elimina