Si vas a l'hort a collir maduixes, si t'ajups se't veuran les cuixes
Aquests muffins han estat els nostres esmorzars i berenars durant un parell de dies. La idea de posar-hi un cor de maduixa va sorgir després de tastar les maduixes que havíem comprat i que van resultar deliciosament dolces. Vaig pensar que, combinades amb el sabor de la xocolata quedarien d'allò més bo. I així va ser. La recepta és del llibre de la Bea Roque, El Rincón de Bea però amb un parell de canvis: he substituït la mantega per oli d'oliva suau i he afegit una maduixa sencera a cada muffin. El sabor resultant és molt bo, destacant l'aroma intens de la xocolata i la dolçor de la maduixa, que queda lleugerament cuita i molt tendra.
280 grams de farina
175 grams de sucre moré
1/2 culleradeta de llevat químic en pols
1/2 culleradeta de bicarbonat sòdic
50 grams de cacau en pols Valor
170 ml de llet
150 grams de mantega fosa (jo la vaig substituir per oli d'oliva suau)
2 ous grans
200 grams de xips de xocolata
12 maduixes
Escalfem el forn a 200 graus.
En un bol, barregem la farina, el sucre, el llevat en pols, el bicarbonat ,el cacau en pols i els xips de xocolata.
Batem la llet, la mantega (o l'oli) i els ous. Un cop batuts, els aboquem damunt del bol amb la farina i els altres ingredients secs i, amb una espàtula, els integrem de manera ràpida i en pocs moviments (entre 12 i 15 màxim).
Amb una cullera de servir gelats, anem repartint la massa en càpsules que haurem col·locat dins de motlles per muffins. Hi enfonsem una maduixa a cada càpsula i acabem de cobrir amb més massa, fins arribar a les 3/4 parts de la seva capacitat. És millor triar maduixes no gaire grans, perquè no sobresurtin per damunt de la massa i puguin quedar cobertes.
Enfornem durant uns 12-15 minuts, o fins que punxem amb una agulla i aquesta surti seca.
Traiem del forn i deixem reposar dins del motlle uns cinc minuts. Després, desemmotllem i deixem refredar damunt d'una reixeta.
Caram, quins muffins de sorpresa més deliciosos! El proper cop m'apunto a esmorzar, he he he. Ara ja fa dies que les maduixes surten ben dolces, oi? I veig que n'has sabut treure profit! Petons
ResponEliminaQuan vulguis, Marina, però d'aquests ja no en queden. De totes maneres, a casa sempre hi ha alguna cosa dolça per esmorzar o berenar. Petons.
EliminaQué bons, i quina monada de presentació! Jo també he tret un munt d'idees del llibre de la Bea! Petons!
ResponEliminaJa vaig veient, Mònica, la rebosteria tan deliciosa que fas, sigui de la Bea o de collita pròpia. Petons.
EliminaQUINA DITA TAN DIVERTIDA!!!
ResponEliminaI aquestos MUFFINS, quina pasadA de rebons!!! tot i que no els he tastat, ho se segur, jaja
PETONETS DE BONA NIT MACA :))))
Si que té gràcia, la dita, la vaig trobar simpàtica. Bona nit, Conxita.
EliminaQuina temptació!!! Per mi és una combinació magnifica, la maduixa i la xocolata....
ResponEliminaPetons
Realment els dos sabors queden molt bé junts, estaven deliciosos. Petons.
EliminaEstos muffins deben estar deliciosos, con esa sorpresa en el interior... Se ven estupendos; además, el chocolate y las frutillas/fresas combinan de mil maravillas.
ResponElimina¡Éxitos en el reto!
Saludos.
Como el muffin es algo compacto, la fresa le da un toque de frescor y humedad y lo hace delicioso. Repetiremos. Saludos.
EliminaGuauuuuuu, se ven impresionantes, y con ese relleno tan ricooo!! Guardame un par, porfi!!
ResponEliminaUn abrazo!
Pues ya no quedan, Raúl, se acabaron en un santiamén! Saludos.
EliminaUna idea molt bona posar-hi la maduixa dins.
ResponEliminaPetons.
Queda molt melosa i amb la xocolata la combinació és deliciosa. Petons.
EliminaQuina bona pinta!!I de xocolata i maduixa!!No hi pot haver una combinació millor!!
ResponEliminaUn petonet