Més val taronja i magrana que passar gana
Aquestes magdalenes són una recepta del llibre Reposteria y pasteleria con Thermomix, a la qual he fet un parell de canvis: he substituït l'oli de gira-sol per oli d'oliva suau i he afegit unes xips de xocolata, que combinen molt bé amb el sabor de la taronja. El resultat és unes magdalenes molt suaus, de textura increïblement esponjosa i que han desaparegut en un tres i no res. Una opció molt saludable pels esmorzars i berenars de tota la família. Molt recomanables.
Per 16 magdalenes grans:
Mitja taronja per fer suc amb pell
4 ous (200 grams)
200 grams de sucre
200 grams d'oli d'oliva suau (a la recepta original és oli de gira-sol)
220 grams de farina de rebosteria
Un pessic de sal
Un sobre de llevat químic en pols
100 grams de xips de xocolata
Sucre per empolvorar
Preparació amb Thermomix:
Posem al vas de la Thermomix la taronja, els ous i el sucre i batem 3 minuts, 37 graus, velocitat 5.
Tornem a programar el mateix temps i velocitat, però sense temperatura.
Aboquem l'oli i barregem 15 segons, velocitat 5.
Incorporem la farina, el llevat i la sal i programem 8 segons, velocitat 6.
Afegim els xips de xocolata a mà, remenant suaument amb l'espàtula. Reservem uns xips per decorar.
Amb una cullera de gelat, anem omplint les càpsules de magdalena, que haurem posat dins de motlles, fins les 3/4 parts de la seva capacitat.
Deixem reposar uns 30 minuts a la nevera.
Escalfem el forn a 250 graus.
Traiem les magdalenes de la nevera i decorem la superfície amb els xips de xocolata que havíem reservat. També podem empolvorar amb una mica de sucre.
Abaixem la temperatura del forn a 220 graus i fornegem uns 15 minuts. o fins que punxem amb una agulla i aquesta surti seca.
Traiem les magdalenes del forn, empolvorem immediatament amb una mica més de sucre i deixem reposar uns 10 minuts.
Traiem dels motlles i deixem refredar totalment damunt d'una reixeta.
A la manera tradicional:
Triturem la taronja amb l'ajut d'un robot tipus Minipimer. La posem en un bol amb els ous i el sucre i batem fins aconseguir una mescla de textura homogènia i espumosa.
Afegim l'oli i continuem batent. A continuació, incorporem els ingredients secs. farina, llevat i sal, i remenem fins aconseguir una massa homogènia.
Afegim els xips de xocolata, remenant suaument amb l'espàtula. Reservem uns xips per decorar.
Amb una cullera de gelat, anem omplint les càpsules de magdalena, que haurem posat dins de motlles, fins les 3/4 parts de la seva capacitat.
Deixem reposar uns 30 minuts a la nevera.
Escalfem el forn a 250 graus.
Traiem les magdalenes de la nevera i decorem la superfície amb els xips de xocolata que havíem reservat. També podem empolvorar amb una mica de sucre.
Abaixem la temperatura del forn a 220 graus i fornegem uns 15 minuts. o fins que punxem amb una agulla i aquesta surti seca.
Traiem les magdalenes del forn, empolvorem immediatament amb una mica més de sucre i deixem reposar uns 10 minuts.
Traiem dels motlles i deixem refredar totalment damunt d'una reixeta.
mmm me encantan estas magdalenas Chus! Te han quedado divinas, y la combinación de la naranja con el chocolate es fantástica!! Un besito
ResponEliminaSon muy sabrosas, mis hijos se las zamparon en un abrir y cerrar de ojos. Besos.
EliminaT'han quedat genials! No m'estranya que hagin desaparegut ràpidament! I em quedo amb la idea de presentar-les amb un doble paper amb un llacet. A mi, al forn, els papers sempre perden color...i aquesta és una manera genial que el "recuperin"! Petons!
ResponEliminaSí, segons quins papers de magdalenes queden molt tacats de greix i cal "dissimular" amb un paper net pel damunt. I fan bonic i tot, no? Petons.
EliminaApuntades queden!!!! Què boniques t'han quedat!
ResponEliminaPetons,
Olga
I són ben senzilles i ràpides de fer, Olga. Petons.
EliminaQué bones aquestes madalenes de taronja amb els chips chocolate...una combinació fantástica!!!!
ResponEliminaapuntades!
Sí, la taronja amb la xocolata no falla mai, Mon. Petons.
EliminaQue bones i ben presentades!! Petonets!
ResponEliminaSí que ho estaven, de bones, Carmeta. Petons.
EliminaTaronja i xocolata.. encert segur!!! Em quedo la recepta per testar-la perque, com bé dius, es veuen super esponjosos.
ResponEliminapetons
Sí, la molla és molt tendra i esponjosa, una delícia d'esmorzar. Petons.
EliminaDivinisimaaaaaaaaas no lo siguiente me encantan las magdalenas y la naraja con el chocolate es una combinacion fantastica seguro estan de muerte relenta.
ResponEliminaBicos mil wapa.
Pues sí, estaban muy buenas... las que me dejaron probar, porque desaparecieron en un santiamén. Besos.
Eliminammm... una recepta nova de pa de pessic de taronja, m'encanta!
ResponEliminaI tant, en pa de pessic ha de quedar molt bo. Petons.
EliminaSi ara mateix estigués a casa... no dubtaria a posar el forn en marxa i fer-les!! quina pinta!! a més la combinació de la taronja i la xocolata no necessita de justificacions, salivant em quedo! Un petonàs!
ResponEliminaAnima't a fer-les, és una recepta força ràpida de fer i dóna molt bons resultats. Petons.
EliminaY son muy sabrosas. Un beso.
ResponEliminaHola, acabo de descobrir el teu blog i per aquí em quedo de seguidora per no perdre'm les teves publicacions. Si vols passar-te pel meu blog, és de reposteria.
ResponEliminaFins aviat.
*Pilar*
Benvinguda, Pilar, ara vaig a fer-te una visita. Petons.
EliminaChus, esta es una estupenda propuesta para desayunos y meriendas. La naranja y el chocolate se llevan de mil maravillas y combinan como los dioses.
ResponEliminaLas magdalenas han quedado estupendas y súper tentadoras.
Saludos.
Y también muy sabrosas. Saludos.
EliminaDe ben segur que amb aquestes MAGDALENES de gana no en pasareu!!! :))))
ResponElimina