El peix ha de nedar tres vegades: en aigua, en oli i en vi
Avui a la peixateria hi havia turbot, un peix que ens agrada a tots. Com és una mica greixós, preferim menjar-lo simplement a la planxa o, com avui, fet al forn amb unes patates fornera. La combinació del peix al forn amb la patata i la ceba és de les nostres preferides. I ho amorosim tot amb una mica d'oli i vi blanc. I sal i pebre. Res més. I que el forn vagi fent. Al final, posem el peix uns minuts i a taula.
Un turbot de 1,5 quilos
5 patates mitjanes
2 cebes mitjanes
Un vas de vi
Sal
Oli d'oliva
Pebre negre
Pelem les patates, les rentem i les tallem a rodanxes ben fines amb una mandolina. Fem el mateix amb les cebes.
Posem un raig d'oli en una safata apta per al forn i hi disposem una capa de patates. Al damunt, una capa de ceba. Salpebrem i hi afegim un fil d'oli. Repetim l'operació amb una nova capa de patates i ceba. Acabem amb una capa de patates, salpebrem i hi posem unes gotes d'oli. Ruixem amb mig vaset de vi blanc i posem al forn a 180 graus.
Quan les patates hagin agafat color i al punxar veiem que estan tendres, hi posem al damunt el turbot salpebrat i amb un raig d'oli. Afegim mig vaset més de vi. Deixem coure uns 10 minuts. Traiem i servim immediatament.
Moltíssimes gràcies per la teva recepta!!
ResponEliminaNo havia comprat mai turbot, l’altre dia a la peixateria me’l varen recomanar i sense saber com ficar-mi vaig buscar la recepta a Internet.
La teva em va donar confiança iiii bonissiiiim!
Ja l’he tornat a repetir!
Guardadaaat!
Me n'alegro que t'hagi agradat, és una recepta molt senzilla i amb uns resultats deliciosos. Petons.
Elimina