dimarts, 9 d’abril del 2013

Conill a les fines herbes i alguna cosa més

Al conill, no li planyis el setrill



Feia dies que no menjàvem conill. I és una carn poc greixosa, saludable i fàcil de preparar. Aquesta recepta és del llibre 100 recetas económicas, que em va regalar la Sandra. Ja l'havíem provat seguint la recepta al peu de la lletra, però avui hi hem afegit una picada feta amb el fetge del conill, uns alls i ametlles. La salsa ha millorat considerablement, al nostre gust. Com sempre, hem acabat sucant-hi pa fins que no n'ha quedat gens (ni de salsa ni de pa).

























Per 4 persones necessitarem:

3 grans d'all
Unes fulles de julivert
70 grams d'oli d'oliva
Un conill tallat a trossos petits i el seu fetge
Un pessic d'orenga
Un pessic de comí
Un pessic de pebre negre mòlt
Un pessic de timó
Un pessic de romer
Sal
150 grams de vi blanc
80 grams d'aigua
2 grans d'all per la picada
4 cullerades de postres de gra d'ametlla torrada



Posem els tres grans d'all i el julivert al vas de la Thermomix i piquem 5 segons, velocitat 5. Amb l'espàtula baixem els ingredients al fons del vas i hi aboquem l'oli. Sofregim 7 minuts, temperatura Varoma, velocitat  1.

A continuació programem 25 minuts, temperatura Varoma, gir a l'esquerra i velocitat cullera. Anem afegint un a un els trossos de conill pel bocal. Hi posem també totes les espècies i tapem amb el cubilet.





























Mentrestant, fregim el fetge en una paella amb unes poques gotes d'oli. El posem al morter i hi afegim els grans d'all i les ametlles. Piquem amb la mà de morter fins tenir la picada llesta.

Passat el temps, hi incorporem la sal, el vi i l'aigua i programem 15 minuts, temperatura Varoma, gir a l'esquerra, velocitat cullera. Passats uns 7 minuts hi posem la picada amb un raig d'aigua. Servim immediatament. (Tot i que continua deliciós d'un dia per l'altre)







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.