Qui menja peix salut te
Aquest és un plat que fem sovint els dies en què no tenim gaire temps per cuinar. Es prepara en un moment i, com la cocció és en microones, el podem tenir fet ben aviat. També es pot fer al forn tradicional, en aquest cas el temps de cocció serà més llarg. La preparació és ben senzilla: patates i ceba tallades ben fines i després el peix i unes rodanxes de tomata. Sal, pebre, orenga, suc de llimó i un raig de vi. Un plat de tota la vida en menys de mitja hora.
Per 4 persones:
Dues orades d'uns 900 grams, sense cap ni vísceres i amb un parell de talls al llom
Dues patates grosses
Una ceba grossa
Una tomata grossa
Un raig de vi blanc
Oli d'oliva verge extra
El suc de mig llimó
Dues rodanxes de llimó per decorar
Sal
Pebre negre mòlt
Orenga
Pelem les patates i les tallem ben fines amb una mandolina. Pinzellem amb oli una safata apta per al forn i hi escampem una capa de patates. Salpebrem i reguem amb un fil d'oli.
Tallem la ceba a rodanxes fines amb la mandolina i l'escampem damunt de la patata. Salpebrem, afegim una mica d'orenga i tornem a regar amb oli. Afegim un raig de vi blanc i posem al microones 6 minuts a 900 W.
Mentrestant, netegem bé el peix i l'assequem amb paper de cuina. Hi col·loquem mitja rodanxa de llimó a cada tall del llom.
Tallem les tomates en rodanxes.
Traiem la safata del forn i hi repartim les tomates, que salpebrarem i empolsinarem amb una mica d'orenga.
Damunt hi col·loquem les orades, que també salpebrarem. Reguem amb el suc de llimó i un fil d'oli.
Enfornem 15 minuts amb opció micro i grill.
Jo la faig semblant però amb l'aparell del LEKué. Un plat boníssim i molt sa!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Amb el Lekué també hi faig peix, però es queda just per posar-hi les dues orades i l'acompanyament. Petons.
EliminaA casa també en fem sovint! Sobretot, quan tenim l'oportunitat d'anar a llotja a buscar-ne. Aquest cap de setmana podrem, perquè me'n vaig a veure la família, que viu a Palamós, he he he. També ens agrada fer les patates ben fines, com les teves! Bon cap de setmana.
ResponEliminaEm sembla que a totes les cases es fa aquest plat de peix amb patates, amb petites variants, però crec que és un plat de tota la vida, no? Bon cap de setmana.
EliminaOrada rapida.. i deliciosa!! A nosaltres tambe ens agrada molt i la fem d'una manera semblant. Petons!!
ResponEliminaO amb llobarro, o verat ........ és un plat que queda molt bé amb qualsevol peix una mica gras. Petons.
EliminaBoníssim!!! Mo sé si m'agraden més les patatetes o el peix!!!
ResponEliminaSí, és un bon dilema, a mí em passa el mateix! Petons.
EliminaLa dorada m'agrada molt, i no se m'havia acudit fer-la al microones! fa una pinta genial, i l'acompanyant de patates, ceba i tomàquet m'encanta! un petó!
ResponEliminaJo tinc un microones amb opció grill i queda molt ben cuita i daurada. Com al forn però en menys de la meitat de temps. Súper pràctic. Petons.
EliminaQUINA BONA IDEA M'HAS DONAT..
ResponEliminaDemá aniré a la peixetería!!! :))))))))))