La mitja taronja, sort del qui l'ha, que molts la cerquen i no la poden trobar
No és ben bé un flam, perquè no porta ous, però la textura s'hi assembla molt. Aquest plat és una variant del pastís fred de pinya que vaig publicar aquest estiu, però ara fet amb fruita fresca, sucre, gelatina i llet desnatada. Unes postres força lleugeres que podem menjar sense remordiments perquè no ens aportaran greixos. Són ideals per aquests dies en què volem compensar els excessos de les festes però no ens volem estar de fer unes postres diferents de la fruita o el iogurt. Si volem fer-ne una versió més rica, però, sempre hi podem posar llet sencera o nata líquida....
Amb aquesta recepta participo al Reto de Enero de Cocineros del Mundo en Google+, apartat Dulce
Per un motlle tipus plum de 28 cm:
650 grams de taronges, ja pelades, sense cap part blanca
100 grams de suc de taronja
500 grams de llet desnatada
6 cullerades de sucre
2 sobres de gelatina neutra
Caramel líquid pel motlle
Amb Thermomix:
2 sobres de gelatina neutra
Caramel líquid pel motlle
Amb Thermomix:
Posem les taronges a trossos i el suc al vas de la Thermomix i triturem 3 minuts, velocitat progressiva 5-10. Incorporem la llet, el sucre i la gelatina i barregem uns segons a velocitat 5. A continuació, programem 8 minuts, temperatura Varoma, velocitat 3.
Mentrestant, cobrim el fons del motlle amb caramel líquid, o preparem un caramel nosaltres mateixos i cobrim el fons del motlle.
Aboquem la mescla al motlle i deixem refredar una bona estona a temperatura ambient. Després, deixem a la nevera fins que qualli, mínim 5 hores. L'ideal és fer-lo d'un dia per l'altre.
A la manera tradicional:
Hem de triturar bé les taronges amb el suc, mirant que ens quedi una mescla el més fina possible.
Hi incorporem la resta dels ingredients, llevat del caramel líquid, posem la mescla al foc i li fem arrencar el bull mentre anem remenant. Deixem un minut i passem a un motlle que haurem cobert amb el caramel.
Deixem refredar i posem a la nevera per a que qualli, un mínim de 5 hores i millor si és d'un dia per l'altre.
No es un flan, no lleva huevos, muy intetesante, lo probaré. Mucha suerte !
ResponEliminaEspero que te guste. Besos.
EliminaMe l'apunto!!!! Nosaltres tenim moltes taronges a l'hort!!!! Aquest cau.....segur!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Una altra maznera de menjar taronges, no? Bon cap de setmana!
EliminaOhhh ja tinc a preferits el de pinya de l'estiu, i ara aquest se n'hi va també directament!! a més de lleuger i boníssim és molt de temporada amb les taronges! m'encanta! un petó!
ResponEliminaAquest, a més, es fa amb fruita fresca I passa molt bé, a més de fer-se un moment. Bon cap de setmana, Eva!
EliminaAra mateix que acabo de sopar, m'en menjaria una porció ben de gust, que dic potser dues!!!
ResponEliminaAisss que llaminera que soc i quin postre tan rebo ens has deixat
PETONET MACA :)))
I en podries menjar sense remordiments, que són unex postres molt lleugeres. Bon diumenge, Conxita!
EliminaQue pinta mas rica Chus! Me ha encantado la receta.
ResponEliminaUn besito
Gracias, Sole, espero que lo pruebes y te guste. Un beso.
EliminaQuè bo!!! I no porta ous!!! M'ho apunto!!
ResponEliminaTú saps si es pot fer amb agar-agar en pols?
petons
Jo sempre l'he fet amb gelatina, però calculant l'equivalent en agar-agar crec que ha de quedar igual de bé. Petons.
EliminaNoia, espectacular i força de règim...no es pot demanar més! Segur que triomfes en el repte!
ResponEliminaI espera, que ara publicaré què en vaig fer del tros que va sobrar: Unes altres postres. Petons.
Eliminaaquí estoy también quería felicitarte, te conozco hace poco pero me encanta lo que haces, besitos
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaMuchas gracias, Carmen, lo mismo digo. Besos
EliminaIgual que el de pinya. Un pastís molt lleuger i refrescant. I de fàcil elaboració. Genial!! Petonets!
ResponEliminaSí, és una variant del de pinya, també molt fàcil de fer i refrescant. Unes postres que "fan baixar". Petons.
Eliminamolt be,me encantan y tu blog tambien me quedo a seguirte!!
ResponEliminaBienvenida y muchas gracias. Besos.
EliminaM'encanten les dites que poses a la capçalera... !
ResponEliminaAquest pastís no l'havia vist!!
ResponEliminaMel quedo a la meva cuina, m'agrada molt!!
Gràcies per compartir!!
Un petó.
I aquesta recepta no ens la podries explicar una mica com ferla amb sensa aquest aparato,o sigui amb la manera tradicional.T ho agreiria de tot cor.
ResponElimina