dilluns, 13 de gener del 2014

Bundt cake de carabassó i xocolata



Els carabassons no es poden mirar, perquè es blimen









Un altre dels regals d'aquestes festes va ser el llibre El Rincón de Bea, de la Bea Roque, bloguera i experta en el món de la rebosteria, especialment l'americana. Un llibre molt interessant, amb una introducció molt detallada que inclou tot el que necessitem per posar-nos a treballar, notes molt aclaridores sobre els diferents ingredients que s'acostumen a utilitzar i sobre el pas a pas de les diferents elaboracions. Hi trobarem un apartat dedicat als bundt cakes, un altre amb receptes de layer cakes, a continuació els foam cakes, els muffins i cupcakes, els cheesecakes i, finalment, les cookies. En un capítol apart la Bea comenta les seves receptes favorites. Per acabar, un capítol dedicat a les galetes decorades, la glaça i diferents tècniques. A més, consells per tenir èxit amb les receptes, un glossari anglès-espanyol de termes de rebosteria i una taula de conversió de mesures en grams. 

La primera recepta que he provat és aquest bundt cake de carabassó i xocolata. Havia fet bescuits amb carabassó, però mai n'havia fet incloent la xocolata. És un bescuit lleugerament especiat, perfumat suaument amb la ratlladura de taronja, esponjós i una mica humit. Es pot acabar amb glaça, tot i que a casa el vam menjar sense res i estava deliciós. Les fotografies les vaig haver de fer amb el mòbil i no van quedar gens bé. Per això m'he entretingut a disfressar-les una mica tenyint-les de color sèpia. Mil disculpes.






Per un motlle de bundt de 25 cm de diàmetre:

175 grams de mantega a temperatura ambient

300 grams de sucre

3 ous grans

350 grams de farina

2 1/2 culleradetes (tsp) de llevat químic

2 1/2 culleradetes (tsp) de bicarbonat sòdic

Una culleradeta (tsp) de sal

Una culleradeta (tsp) de canyella en pols

Una culleradeta (tsp) d'extracte de vainilla

2 culleradetes (tsp) de ratlladura de taronja

60 grams de cacau en pols Hershey's

125 ml de llet

250 grams de carabassó pelat i ratllat

100 grams de nous en trossets








































Escalfem el forn a 175 graus i greixem el motlle. Jo l'he pinzellat amb oli d'oliva.

Tamisem la farina, el bicarbonat, el llevat químic, la canyella, el cacau i la sal i reservem.

Batem la mantega amb el sucre fins aconseguir una mescla blanquinosa i de consistència cremosa. 

Continuem batent, ara a velocitat baixa. Afegim els ous, lleugerament batuts, d'un en un. No incorporem el següent ou fins que l'anterior estigui totalment integrat a la mescla. 

A continuació, hi posem l'extracte de vainilla, la ratlladura de taronja i el carabassó ratllat i batem uns segons.

Incorporem un terç de la mescla de farina i deixem que s'integri a la massa. Llavors hi afegim la meitat de la llet, seguim batent fins que la massa quedi homogènia. Tornem a afegir un altre terç de la farina, després la resta de la llet i acabem amb el que ens queda de farina, sempre esperant que s'integri bé un ingredient abans d'incorporar-hi l'altre.

Deixem de batre i comprovem que tota la massa té un color uniforme. Hi posem les nous i les repartir de manera homogènia amb una espàtula.

Aboquem la mescla al motlle poc a poc i des del mateix lloc tota l'estona: la massa anirà escampant-se pel motlle tota sola. Finalment, donem un parell de cops amb el motlle damunt la taula per aconseguir que la massa entri per totes les parts del motlle. Allisem la superfície amb una espàtula.

Enfornem entre 45 i 50 minuts, o fins que punxem amb una agulla i aquesta surti seca.

Traiem del forn i deixem reposar dins del motlle i damunt d'una reixeta 10 minuts justos. Passat aquest temps, girem el motlle de cap per avall i desemmotllem damunt de la reixeta. Deixem refredar totalment.




7 comentaris:

  1. Uauu Chus quina bona pinta aquest Bundt Cake! He vist darrerament moltes receptes de pastissos amb carabassó i la veritat tinc ganes de provar-ho! No trigaré gaire! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. El carabassó li dóna un punt humit que el fa molt tendre. I la xocolata, ja t'ho pots imaginar. Un bescuit molt recomanable. Petons.

      Elimina
  2. Ostres, es veu deliciós i molt esponjós!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va quedar molt esponjós, el vam menjar l'endemà de fer-lo i estava deliciós, conservava l'humitat perfectament. Petons.

      Elimina
  3. Ostres Chus...jo també tinc el llibre de la Bea...el seu bloc és el primer que vaig començar a seguir, i el que em va animar a fer el meu! Ella és una fan del bundt. Aquest teu t'ha quedat espectacular! Ja veig que a la Bea li ha sortit competència! Petons!

    ResponElimina
  4. M'hauré d'animar a fer un bundt cake!!!! Tinc un motlle Nordic Ware per estrenar........
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  5. Una combinació ben curiosa el carabassó i la xocolata!! Petonets!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.