dijous, 30 de maig del 2013

Vaset de maduixes amb vinagre, sucre i menta en gelatina

Pluges de maig, fruita segura








Quin títol més llarg! Gairebé com el que hem tardat en fer aquestes postres. Aquesta recepta me la va dir l'Elvira un dia que ens vam trobar pel carrer aquesta Festa Major. És ràpid de fer i la menta li dóna un punt molt refrescant. A més, és un plat molt lleuger, cada vaset porta una cullerada de postres de sucre, però això va al gust de cadascú. Recomanem menjar-lo acabat de treure de la nevera, potencia la frescor de la menta.







Per 6 vasets necessitarem:

Un sobre de gelatina neutra
Mig litre d'aigua
5 maduixes per vaset
Una cullerada de postres de sucre per vaset (o més si el volem més dolç)
Un rajolí de vinagre de Mòdena per vaset
Una branqueta de menta (només les fulles) i una mica més per decorar.







Comencem preparant la gelatina. Del mig litre d'aigua n'apartem una tassa de cafè i la posem en un bol amb la gelatina en pols. La resta d'aigua la posem a escalfar fins que arrenqui el bull. Llavors l'aboquem al bol on tenim la gelatina, remenem perquè es dissolgui bé i deixem refredar.

Mentrestant, rentem les maduixes i els traiem les fulles. Les tallem a quarts i les anem posant a cada vaset. Hi  afegim un rajolí de vinagre de Mòdena, el sucre i la menta picada. Remenem una mica per a que es barregin tots els ingredients. Reservem a la nevera tapat amb film transparent.

Quan la gelatina s'hagi refredat, en posem a cada vaset fins cobrir les maduixes. Sacsegem una mica per  a barrejar la gelatina amb el vinagre, el sucre i la menta. Deixem a la nevera un mínim de dues hores.












2 comentaris:

  1. Apaa que al seu moment no vaig veure aquesta recepta! és senzillament genial, aquesta la faig si o si, se'n va directa a preferits!

    ResponElimina
  2. Una manera diferent de menjar les maduixes amb vinagre i sucre, i queda molt ben presentat. Petons

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.