dissabte, 11 de maig del 2013

Postres de festa major: lioneses de pasta de full amb nata

Després d'una festa major, pa sucat amb oli


Però avui no encara. Avui és Sant Anastasi, patró de Lleida i dia central de la Festa Major. Volíem fer unes postres de festa, però no passar-nos el matí a la cuina: havíem d'anar a veure el seguici de la festa, l'ofrena floral, les danses dels esbarts, els gegants i els cap-grossos.... Hi havia un paquet de pasta de full a la nevera i  nata per muntar. Ho hem tingut molt clar: unes lioneses de pasta de full amb nata, que hem tingut enllestides en una hora. I a les onze, tothom fora de casa, que és festa major!


Per 18 lioneses necessitarem:

Un paquet de pasta de full
Un ou
2 o 3 cullerades de postres de sucre en gra
2 cullerades de postres de gra d'ametlla torrada 
300 grams de nata per muntar
5 cullerades de postres de sucre de llustre





Escalfem el forn a 200 graus durant 15 minuts. Mentrestant, estenem la làmina de pasta de full i anem tallant cercles petits (nosaltres hem fet servir la copa de les fotografies per retallar els cercles, ja que els talladors que teníem eren massa grossos). En una safata coberta amb paper de forn anem posant una primera capa de cercles, separats perquè no es toquin al pujar. Damunt de cada cercle en posem un altre. Pinzellem amb ou batut, afegim pel damunt una mica de gra d'ametlla i un polsim de sucre en gra. Posem al forn i deixem uns 10 minuts, o fins que la pasta de full hagi pujat i estigui ben daurada. Retirem del forn i deixem refredar.




Mentrestant, muntem la nata. Nosaltres ho hem fet amb la Thermomix, amb la papallona a velocitat 3 1/2 fins que ha muntat. Quan veiem que agafa el punt que volem, li afegim el sucre de llustre. Traiem i passem a una mànega pastissera amb una boca arrissada. Reservem a la nevera.

Quan la pasta de full estigui freda, tallem cada lionesa per la meitat i li posem una petita quantitat de nata amb la mànega.

Acabem, si volem, empolvorant amb sucre de llustre. A nosaltres se'ns ha oblidat, teníem tanta pressa per anar de festa major! Però les lioneses no han durant cinc minuts a taula. 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.