diumenge, 12 de maig del 2013

Broquetes de porc i maduixots amb vinagreta d'alfàbrega

Darrera de la carn, bon vi, i si és de porc encara més fort





Aquest mes la recepta que proposen a Memòries d'una cuinera és de broquetes. No tenim costum de menjar-ne, llevat de quan les comprem a la carnisseria de tota la vida, molt bones per cert. Però hem provat de barrejar salat amb dolç, una carn magra de l'espatlla amb uns maduixots, tot passat per la planxa, i amanit amb sal maldon i una vinagreta d'alfàbrega acabada de collir. Per assaborir-lo bé, cal mossegar la carn i els maduixots a la vegada i deixar-los barrejar a la boca, el sabor ens ha sorprès.






Per 4 persones (2 broquetes per persona) necessitarem:

500 grams de carn magra de porc, de l'espatlla
16 maduixots nets i sense les fulles
Unes fulles d'alfàbrega fresca
100 grams d'oli d'oliva (si sobra vinagreta es pot aprofitar per les amanides)
Un rajolí de vinagre de Mòdena
Sal maldon








Posem la planxa al foc i preparem les broquetes, alternant tres talls de carn amb dos maduixots. Col·loquem a la planxa i deixem coure.

Mentrestant, posem l'oli i les fulles d'alfàbrega a la Thermomix i piquem 5 segons, velocitat 5. Afegim el vinagre i barregem 3 segons, velocitat 5. Sense Thermomix, piquem ben fina l'alfàbrega i hi afegim l'oli i el vinagre, barrejant bé amb un batedor de varetes.

Quan les broquetes estiguin fetes, servim immediatament amb sal maldon i la vinagreta pel damunt.





4 comentaris:

  1. Una combinació sens dubte molt sorprenent.
    M'ha agradat la idea de les maduixes a la planxa.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  2. Quina gana m'ha entrat Chus!!! Una idea boníssima. Gràcies per participar. petonets

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.