Casa, hort i porc, la sort dels pobres
El llom és una de les parts més magres del porc que nosaltres acostumem a cuinar a la planxa, amb un raig d'oli cru, escates de sal i pebre mòlt. Això els dies que no tenim gaire temps per cuinar. Però els caps de setmana és una altra cosa. Aquesta recepta la vam sentir fa temps al Tàpies Variades de Catalunya Ràdio, i no era amb porc, sinó amb pit de pollastre. Però el porc combina bé amb les fruites i la ceba caramel·litzada, i el resultat va agradar a tothom. I, per fer un plat únic, el vam acompanyar amb arròs, en aquest cas un basmati. Un plat mig oriental, mig català. Ben curiós.
750 grams de filets de llom de porc
2 cebes mitjanes
3 mançanes golden
Oli d'oliva
Salsa de soja
Sal
Pebre negre mòlt
Tallem els filets a tires primes i els daurem lleugerament en una cassola amb oli. Reservem.
A la mateixa cassola hi aboquem la ceba tallada a tires molt fines amb l'ajut d'una mandolina. Deixem que es caramel·litzi a foc lent.
Mentrestant, rentem les mançanes i les tallem en vuit trossos. Quan la ceba estigui ben tendra, afegim les mançanes, tapem i deixem que es coguin fins que quedin tendres però senceres.
Afegim la carn que teníem reservada i salpebrem (compte que la salsa de soja és salada). Afegim un bon raig de salsa de soja i deixem un parell de minuts. Traiem del foc i servim.
Si volem fer plat únic, acompanyem la carn amb una mica d'arròs bullit, que podem barrejar amb la carn o menjar apart.
UN PLAT SUMAMENT ATRACTIU I FÁCIL.
ResponEliminaGracies amiga, tens unes receptas molt interesants!!! :)))
Moltes gràcies, espero que el disfrutis!
ResponElimina