diumenge, 5 de maig del 2013

Tortell de pasta de full amb nata i maduixots

Després d'un bon dinar, un bon passejar




Avui hem fet unes postres ràpides i de festa: un tortell de pasta de full amb nata i maduixots. No ens ha costat gaire temps de fer-la, perquè la pasta de full l'hem comprada ja feta. Només ens ha calgut muntar la nata i preparar els maduixots mentre teníem el tortell al forn. Ens ha quedat força gran, d'unes dotze racions, i això que només érem cinc a taula. No passa res, ja tenim berenars i esmorzars per un parell de dies.



Per un tortell gran de 12 racions necessitarem:

Dos paquets de pasta de full
Un litre de nata per muntar
5 cullerades soperes de sucre de llustre per la nata
Mig quilo de maduixots
Un ou batut per pinzellar el tortell
Sucre per empolvorar el tortell abans de fornejar
Gra d'ametlla torrada
Sucre de llustre per empolvorar









Escalfem el forn a 200 graus.

Damunt d'una safata de forn estenem la pasta de full del primer paquet, amb el mateix paper que porta, i hi tallem un cercle al centre amb l'ajut d'un anell d'emplatar gran, donant-li la forma d'un tortell.

Tallem un cercle igual a la pasta de full del segon paquet i la dipositem amb cura damunt de la que tenim a la safata.

Pinzellem la superfície del tortell amb l'ou batut i empolvorem amb el sucre i el gra d'ametlla. Posem al forn durant uns 12 minuts o fins que veiem que el tortell ha pujat i està daurat.

Traiem del forn i deixem refredar damunt d'una reixeta.

Mentrestant, muntem la nata. Nosaltres ho hem fet a la Thermomix, posant la nata al vas i programant velocitat 5 fins que ha quedat muntada. Quan ha començat a muntar, hem afegit les cinc cullerades de sucre de llustre a poc a poc. Reservem en un recipient amb tapa a la nevera.

Rentem les maduixes, traiem les fulles i les deixem damunt de paper de cuina perquè absorbeixi l'aigua. Tallem per la meitat en sentit longitudinal.

Quan el tortell estigui fred, el tallem per la meitat transversalment i hi posem una capa de maduixots, cobrim amb la nata i acabem amb una segona capa de maduixots. Tapem el tortell i empolvorem amb sucre de llustre. Reservem a la nevera, protegit amb paper d'alumini, fins el moment de servir.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.