dissabte, 25 de maig del 2013

Pastís de mató i maduixes

Per molts anys, Elvira i Alba





Aquest cap de setmana tenim dos aniversaris entre els nostres amics: L'Elvira i l'Alba. Des d'aquí els desitgem que passin un bon dia d'aniversari i els dediquem aquest pastís de mató i maduixes, ben lleuger i ple de vitamines. Hem estalviat greixos de la recepta original, i hem utilitzat mató amb 0% de matèria grassa i iogurts desnatats. No hem pogut estalviar-nos la mantega de la base del pastís, però n'hi ha poca quantitat. A més, es tracta d'una recepta per al microones, de manera que és un pastís molt ràpid de fer.  A la vostra salut!


Per un pastís per 8 persones necessitarem:

Per la base:
200 grams de galetes Maria
60 grams de mantega a temperatura ambient
Un ou

Per la crema:
250 grams de mató (el nostre 0% matèria grassa)
2 iogurts naturals (els nostres desnatats)
100 grams de sucre
30 grams de Maizena
2 ous

Per decorar:
300 grams de maduixes








Amb Thermomix:
Posem les Maries a la Thermomix i triturem amb el vas tancat i dos o  tres cops de Turbo. Incorporem la mantega i l'ou i barregem uns 10 segons, velocitat 5.
Estenem aquesta massa formant una base en un motlle desmuntable de 26 cm. de diàmetre. Reservem.

Sense netejar el vas, posem tots els ingredients de la crema i barregem 10 segons, velocitat 5. Comprovem que tenim una crema amb una textura uniforme. Aboquem aquesta crema dins la base de galeta.

Posem el pastís al microones i deixem coure 13 o 14 minuts a 900 W.

Retirem, deixem reposar 10 minuts,  desemmotllem i deixem refredar. Decorem amb maduixes tallades a quarts. Conservem a la nevera, tapat amb film transparent, fins el moment de servir.

Sense Thermomix: ens caldrà un robot de cuina per triturar les galetes i barrejar bé la massa de la base. Per fer la crema, barregem tots els ingredients amb l'ajut d'una batedora. La resta de la recepta és igual amb o sense Thermomix.













4 comentaris:

  1. Hi! I am following you now, can you follow me too?
    http://itislovelyfood.blogspot.com/

    Xs Neja

    ResponElimina
    Respostes
    1. What a lovely blog you have! Of course I am going to follow you!

      Elimina
  2. A part de ser molt BONIC... deu esser molt gustós... aiss s'hem fa la boca aigua!!! :)))

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.