Suc de llimona, medicina bona
Darrerament ens hem aficionat a la crema de llimó o lemon curd i n'hem fet uns quants cops per acompanyar algunes postres. En aquest cas l'hem utilitzada per fer uns milfulls que hem farcit amb crema de llimó en una capa i nata muntada i maduixots laminats a l'altra. Són unes postres senzilles de fer i queden molt ben presentades a taula. Si tenim pasta de full a la nevera, només cal tenir cura de fer el lemon curd amb prou temps per a que es refredi. Després, enfornar la pasta de full i muntar la nata són operacions que es fan en poc temps. I, si anem de convidats, quedarem molt bé.
Per 4 pastissets:
Una làmina de pasta de full
Ou batut per pinzellar
Un sarpat de pinyons
Sucre de llustre per empolvorar
Pel lemon curd:
150 grams de sucre
La pell d'un llimó
175 grams de suc de llimó
120 grams de mantega
4 ous
300 grams de nata líquida per muntar (35% matèria grassa)
4 cullerades de sucre de llustre per endolcir la nata
10-12 maduixots tallats a làmines
En primer lloc, preparem el lemon curd (Thermomix):
Posem el sucre al vas i polvoritzem 30 segons, velocitat progressiva 5-10.
Posem el sucre al vas i polvoritzem 30 segons, velocitat progressiva 5-10.
Afegim la pell del llimó ben seca i tornem a programar 30 segons, velocitat 5-10.
Incorporem el suc de llimó, la mantega i els ous i programem 20 minuts, 90 graus, velocitat 4.
Passem a una mànega pastissera amb boca llisa. Reservem a la nevera.
Preparem la pasta de full:
Escalfem el forn a 200 graus.
Tallem la làmina de pasta de full en quatre quarts. De cada quart en fem tres rectangles iguals.
Passem a una mànega pastissera amb boca llisa. Reservem a la nevera.
Preparem la pasta de full:
Escalfem el forn a 200 graus.
Tallem la làmina de pasta de full en quatre quarts. De cada quart en fem tres rectangles iguals.
Posem els 12 talls de pasta de full en una safata coberta amb paper de forn. Si no hi caben, ho fem en dues fornades. Cobrim amb un pes els talls que aniran a la base i a la capa intermitja per evitar que pugin. Si volem, també podem fer-ho amb el tall que anirà a la part superior. Nosaltres hem optat per punxar-lo una mica i deixar que pugi més. Pinzellem aquest tall amb ou batut i hi escampem uns quants pinyons i sucre.
Enfornem fins que veiem que agafa un bonic color daurat. Retirem del forn i deixem refredar totalment damunt d'una reixeta.
Mentrestant, muntem la nata i hi afegim el sucre de llustre. Passem a una mànega pastissera amb boca arrissada i reservem a la nevera.
Rentem els maduixots i els tallem a làmines.
Per muntar els pastissets, posem una base de pasta de full i cobrim amb el lemon curd.
Posem una segona capa de pasta de full, que cobrirem amb la nata i uns maduixots filetejats.
Cobrim amb la tercera capa de pasta de full i empolvorem amb sucre de llustre.
Encara que al blog hi tingui el lemon curd, la veritat és que jo encara no l'he fet mai, i és taaan bo!! aquesta proposta de milfulls amb aquesta combinació em sembla boníssima i a més queda molt resultona! un petó!
ResponEliminaDoncs amb la Thermomix està feta en un moment i, si en sobra, en un moment t'arregla unes postres delicioses, prova-la. Petons.
EliminaT'han quedat increïblement boniques, aquestes postres....
ResponEliminaI el millor de tot és que són ben senzilles de fer. Bon primer de maig.... i resta del pont!
EliminaJo si mai et tinc de convidada en vull un d'aquests!!! Quina delícia!
ResponEliminaCap problema, m'ho apunto a l'agenda per quan vingui a casa teva! Petons.
EliminaQué buena Chus! Hace tiempo que no he comido milhojas y caseras aún no las he hecho, tengo que animarme, porque están tan ricas :D
ResponEliminaDe la forma en que tú las has hecho no las he probado nunca, pero con ese lemon curd tienen que combinar muy bien!
Una pregunta, es que me gustan tanto tus fotos, que te quería preguntar qué cámara utilizas? Porque es que yo utilizo el móvil, y como puedes ver no tienen mucha calidad.
Besos, Nieves ♥
Hola Nieves, mi cámara es una Canon EOS 450D, una réflex digital que ya tiene unos añitos pero que a mí me va de maravilla. Una vez hechas las fotos, las edito con un programa de edición de fotos y ¡al blog!. Feliz primero de mayo. Un beso.
EliminaY qué piensas de la Canon Eos 1100D? Es que está a buen precio ahora :) Feliz día 1 de Mayo también a ti. Un besote
EliminaRealment, Chus, l'aspecte és fantàstic, i no sembla difícil de fer. El lemon curd és una crema molt versàtil, i amb pasta de full hi queda deliciosa. Si ho remates amb maduixots i nata, ja tenim tots els comensals contents segur! Petons
ResponEliminaGens difícil de fer, Marina. Si utilitzes pasta de full comprada, la feina és ben poca i els resultats fan força patxoca, veritat? Petons.
EliminaQuè bo i què bonic. Jo el lemon curd només l'he testat de pot (comprat); tinc pendent de fer-ho :)
ResponEliminapetons
Jo li poso menys sucre del que m'indicava la recepta original, però trobo que amb menys dolçor encara està més bo. Petons.
EliminaEl lemon curd el tinc a pendents des de fa temps, i això que ja en el seu dia em va cridar molt! Me l'imagine d'un sabor semblant a quan la meua iaia em preparava aigua amb mel i llimona però multiplicat per 10.
ResponEliminaLes fotografies en la teua línia, és a dir, fantàstiques! Visualment els milfulles em pareixen molt bonics en general i aquestos en particular :)
Besets!
Gràcies, Diana, és una crema suau i amb un aroma intens a llimó. Segons la recepta que vaig seguir, calia afegir-li més sucre, però jo en vaig reduir la quantitat perquè el primer cop que la vaig fer em va semblar massa dolça. Amb aquesta quantitat de sucre la trobo perfecta, al meu gust. Petons.
EliminaChus, querida... que no me salen las palabras!!! un verdadero placer que me genera una gran duda: con qué quedarme con la parte visual o con la parte en la que creo hay sabores que rayan la perfección. Lemon curd y fresa, fresas y nata, nata y finas capas de hojaldre... qué maravilla!!! Cuánto placer... Felicidades por tan maravilloso trabajo y gracias por compartirlo. Un abrazo.
ResponEliminaMuchas gracias, la verdad es que es un postre muy agradecido, sin complicaciones y con un resultado muy atractivo. Besos.
EliminaQue xulo!! i sobretot que bo!!!
ResponEliminaSí, la combinació del lemon curd amb la nata i els maduixots és molt saborosa. Petons.
EliminaQue n'ha de ser de bo aquest mil fulles!!!
ResponEliminaHe tastat el lemond curd alguna q alitre vegada que l'ha preparat la meva filla, pero mai m' hi he posat jo tan sols per no caure en la temptació de menjarmel cullerada a cullerada,
Pero crec que avui es un bon día per experimentar doncs amb la Thermomix es fácil.
Uns MILFULLES d'impressió nena, es veuen FANTÁSTICS!!!
FELIC 1 DE MAIG I FELIÇ VIDA :))))
Gràcies Conxita, feliç setmana i petons.
EliminaUn postra de luxe, amb uns sabors exquisits i una presentació fantàstica
ResponEliminaPetons
Amb poca feina obtens uns resultats que fan molta patxoca, veritat? Petons.
EliminaQuines súperes postres!!!!
ResponEliminaJo el faig servir per moltes coses el lemon curd i a casa meva agrada molt
Unes magnifiques fotos!!
Petons
Des que l'hem descobert, el lemon curd, a casa ja n'hem fet tres o quatre cops. És una crema deliciosa, amb el punt àcid del llimó, i amb la nata combina molt bé. Petons.
EliminaUns pastissets espectaculars i la presentació de 10!! :)
ResponEliminaUna abraçada
I no van durar gens a taula, es van acabar en un moment! Petons.
EliminaBoníssims!!!! Aquesta queda apuntadíssima!!!
ResponEliminaUna bona opció si anem de convidats i volem quedar bé sense complicacions!
EliminaDe pastisseria, i de les bones!
ResponEliminaPetonets.
Però aquests m'han sortit força bé de preu! Petons.
EliminaUnes postres impressionants, tan visualment com a l'hora de tastar-les, perquè me les imagino mmmmm
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Són deliciosos, la nata amb el lemon curd i les maduixes combinen molt bé. A casa, almenys, van tenir molt èxit. Petons.
EliminaBuff! quina passada de recepta! Jo no m'he animat mai amb el lemon curd i li tinc moltes ganes perquè m'encanta la llimon, aquesta recepta teva és ideal, em fa venir un munt de ganes de posar-me mans a l'olbra, ha de ser taaaaan bona! Chus, m'encanta el teu blog, les receptes, les fotos... tot! vaig a posar un enllaç al meu bloc per no perdre'm cap de les teves entrades, una abraçada!
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Moltes gràcies, Pilar, per les teves paraules I per l'enllaç al teu blog. Una abraçada I endavant amb el lemon curd!
Eliminauaaaaala espectacular , me encanten aquets tipos de receptas ara amb el bon temps y les fruites bonisimes ho provarem .. besades
ResponElimina