Els dilluns, faves a munts
Aquest any les faves han arribat a l'hort més aviat que altres anys, segurament perquè ha fet un hivern força suau i amb poques gelades. Ja fa un parell de setmanes que en mengem i el cap de setmana vam voler fer-les d'una manera diferent a com les cuinem normalment, que és amb allioli i patates. Vam provar aquest estofat amb sípia i, com també teníem cebes i alls tendres acabats de collir de l'hort, i la menta que s'hi fa tota sola, vam gaudir d'un plat de mar-horta deliciós. Imprescindible la cullera, per no deixar una gota del suquet.
Per 4 persones:
Una sípia bruta d'uns 1200 grams
Un quilo de faves tendres
Una ceba tendra grossa
Un manat d'alls tendres (8-10)
Una branca de menta fresca
Un litre de brou de peix
Per la picada:
La melsa de la sípia
Un sarpat d'ametlles torrades
Un raig de vi blanc
Comencem netejant la sípia i tallant-la a trossos. Reservem.
En una cassola amb oli d'oliva, sofregim la ceba picada fins que comenci a estar transparent. Llavors hi afegim la sípia i deixem enrossir.
A continuació, incorporem els alls tendres picats i deixem coure. Hi posem les faves i la menta i remenem un parell de minuts. Afegim el brou de peix, salem i deixem coure entre 30 i 40 minuts, depenent de la grandària de les faves i si són tendres o no tant.
Quan les faves comencin a estar tendres, hi aboquem la picada deixatada amb el vi blanc, sacsem la cassola i deixem coure cinc minuts més, o fins que les faves estiguin al nostre gust.
Mmmmm!! Han d'estar delicioses!!! Quina bona idea de fer-les amb sípia.
ResponEliminaLes primeres faves son las millors, les meves encara son molt petitones!
Si, són molt tendres, I acabades de collir I desgranades són una delícia. Petons.
EliminaA mi m'encanten les faves...nosaltres les fem amb carn, no amb sípia...deuen estar molt bones: les haurem de provar!
ResponEliminaNosaltres també les fem més sovint amb carn, però aquest cop amb sípia ens han agradat molt. Les repetirem.
EliminaUnes faves amb regust a mar de les que em sembla arribar-me l'oloreta a través de les teves genials instantànies! PEtons!
ResponEliminaSî que feien molt bona oloreta, eren tan bones! Petons.
EliminaQué rica Chus! Las habas me encantan, pero así nunca las he probado, pero como me encantan todos los ingredientes que lleva (salvo las almendras, que soy alérgica), y la combinación me parece perfecta, sin duda la apunto.
ResponEliminaPor cierto, muchas gracias por la aclaración de lo de la cámara, pero al final creo que ahorraré para la thermomix mejor jajaja.
Un besote
Pues es una muy buena opción, es cara pero yo creo que ya la he amortizado de sobras. Besos.
Eliminaòndia, quin suquet més bo, Chus! I quina sort, poder gaudir de les faves del propi hort. Jo no tinc la mateixa sort però també fa dies que a casa cuinem faves. M'encanta com les has fet, amb sípia, perquè sempre tendeixo a acompanyar les faves amb botifarra negra, jo... i mira que si amb els pèsols la sípia ja és deliciosa, no vull ni imaginar-me la amb faves, que m'entusiasmen! Molt bona recepta, com sempre!!
ResponEliminaJo també les acostumo a menjar estofades amb botifarra, però he de reconèixer que amb sípia queden molt bones I fas un plat una mica diferent. En tornarem a fer. Petons.
EliminaQuina salivera quan he vist les fotos!! i quina sort tenir faves a l'hort, junt amb la sèpia has fet un plat de luxe!! i ideal per sucar-hi pa, un petó!!
ResponEliminaEl suquet és boníssim, Eva, la melsa li dóna un sabor deliciós. Per menjar-lo a cullerades. Petons.
EliminaI el dimarts faves a grapats...I així un gust menjar-n'hi, sà i boníssim.
ResponEliminaBesets.
I en podríem menjar tota la setmana I anar fent rodolins, ha ha! Petons.
EliminaQue bones amb la sípia i una bona picada!! Jo les enyoro tant que aquest any n'he plantat a aquí a Suïssa... a veure si aconseguiré arribar a menjar-ne :)
ResponEliminaUna abraçada
Espero que puguis fer-ne collita, a veure si el clima ho permet..... són tan bones,.... Petons.
Eliminauoooooo quina cosa bes bona , la sipia es un ingredient que sempre queda bo amb arros amb pasta etc , aixi ha de ser una pasada de bo.
ResponEliminabesades
Tens raó, la sípia va bé amb tot I a tot li dóna bon gust. Petons.
EliminaUuuummm, quin platet, eh? Ha d'estar requetebó! Fas unes coses delicioses.
ResponEliminaJo les faves sempres les faig a la catalana, d'aquesta manera les provarem.
I sempre tens una dita o una frase adient per cada publicacció, no sé com t'ho fas.
Que passis una bona setmana.
*Pilar*
Gràcies a internet I un fantàstic recull de dites d'Anna Parés: "Tots els refranys catalans". Una joia. Petons.
EliminaTens raó, ni una gota de suquet deixaría, i es que tot i que les faves no han estat mai sant de la meva devoció, crec que amb el teu plat no en deixaría ni una; i fins i tot has lograt el que mai ningú ha pogut fer, i es que a partir d'ara me las miri amb mes carinyo.
ResponEliminaQUINA HORTA TAN BENÉFICA TENS CHUS!!!, aixó alegra el cos i l'esperit.
BON DIJOS MACA GAUDEIX-LO AMB UN BROTET DE MENTA AL COSTAT :)))
Ai, això de poder menjar les coses acabades de collir de l'hort és tot un luxe! Tot gràcies al meu sogre, que és el que se n'encarrega. Petons, Conxita.
EliminaUnes faves bonísimes Chus! Amb sípia han de ser deliciosses, i aquest suquet... per sucar-hi pa! Molt bona pensada combinar faves i sipia. Que tinguis bon cap de setmana maca!
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Molt bona setmana, Pilar! Petons.
EliminaY si el mar fuera verde? Y si en el huerto crecieran sepias? y si ambos se juntaran?... Pues allí estaría Chus para fotografiarlos!!! Fantastica siempre, la receta y cómo no la fotografía. Un abrazo.
ResponElimina¡Ya me gustaría un huerto con sepias, Sonsoles! Muy divertido tu comentario. Besos, guapa.
EliminaNo saps la gràcia que em fa cada refrany que poses al principi de la recepta. Em recorden a la meua iaia, que moltes vegades acudia als refranys per tancar alguna història.
ResponEliminaLa recepta em sembla molt original, a ma casa es preparen igual només que amb pernil en comptes de sípia. Hauré de proposar aquesta variació a la meua mare, a veure què diu, perquè la pinta es deliciosa!
Besets!
No sóc massa de faves però fetes així amb sípia les veig diferents, han de ser més lleugeres... m'agrada l'idea!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
ufff menudo platazo, esta sepia con estas habitas un plato de lujo me lo llevo
ResponEliminaQuina bona idea posar-hi sepia a les faves!!!! em sembla un estofadet d'allò mès bò!! i que ha de tenir un sabor bonissim!!!!
ResponEliminaEl plat tot ho diu!
Petons
Un plat exquisit!! Petonets!
ResponElimina