Formatge d'abril, per mi; el de maig, pel gavatx, i el de juny, per ningú
Unes postres amb poca feina i una recepta d'aprofitament: un parell de pots de mascarpone i uns maduixots sobrers que calia consumir. Ràpides perquè és un pastís fet al microones en 15 minuts i sense complicacions. Això sí, cal preveure temps per deixar refredar el pastís i el coulis. Però és una recepta que podem fer un diumenge mentre esmorzem, desar-la a la nevera, anar-nos-en de passeig i trobar-nos-la ben fresca a l'hora de dinar. I els pastissos de formatge són sempre benvinguts per tothom, almenys a casa nostra.
500 grams de formatge mascarpone
Un iogurt natural
3 cullerades rases de Maizena
3 ous
3 cullerades de sucre
Per caramel·litzar el motlle (tipus plum):
10 cullerades de sucre (la pròxima vegada en posaré menys, crec que no cal tant)
3 cullerades d'aigua
Per fer el coulis:
200 grams de maduixots, ja néts i sense fulles
120 grams de sucre
El suc de mig llimó
Posem l'aigua i el sucre al motlle i fem el caramel, programant 5 minuts a 900 W.
Traiem el motlle i repartim bé el caramel cobrint la base i les parets.
Mentrestant, posem la resta dels ingredients en un bol i els barregem bé. Això ho podem fer amb una batedora tipus Minipimer o amb un robot de cuina com la Thermomix, hem d'obtenir una mescla cremosa i homogènia.
Aboquem la mescla al motlle caramel·litzat i posem al microones 16 minuts a 620 W. Deixem reposar uns minuts i passem a la nevera per refredar el pastís.
Per fer el coulis amb Thermomix, posem tots els ingredients al vas de la Thermomix, triturem 15 segons a velocitat progressiva 5-10 i, finalment, programem 5 minuts, temperatura 90 graus, velocitat 3. Si volem podem colar la salsa per eliminar les llavors dels maduixots.
Si no tenim Thermomix, podem fer el coulis triturant tots els ingredients i posant la mescla al foc durant uns cinc minuts, remenant suaument. Retirem del foc, passem a un recipient i reservem a la nevera.
Passem a un recipient i deixem refredar a la nevera.
Servim el pastís amb el coulis en una salsera apart per a que tothom se serveixi al seu gust.
Bo i ràpid, què més es pot demanar???
ResponEliminapetons
Sí, és una recepta d'aquelles que t'arreglen unes postres en un moment. Petons.
EliminaTé una pinta tremenda, m'encanta! A més es ràpid i fàcil, aquesta recepta és de les que m'agraden a mi, no trigaré a provar-ho.
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
A casa va agradar a tothom, la veritat és que els pastissos de formatge no fallen mai. Petons.
Elimina¡Ay, los pasteles de queso son mi perdición absoluta! Pero, si es que lo voy a tener que tratar en algún encuentro de "cheesecakeaholics" porque es verlos y enamorarme como un flechazo (y cuanto más sencillos, más aún) ...
ResponEliminaEste pastel ha quedado precioso y demuestra (una vez más) que podemos hacer algo bien rico sin complicarnos mucho la vida.
Saludos.
Es verdad, todavia no he probado un pastel de queso que no me gustara, son todos tan deliciosos. Y éste, además, tiene la ventaja de que se hace en un momento. Para sacarte de un apuro y quedar bien. Saludos.
EliminaOstres tu, aixo tan bo es fa al micro??? Te una pinta increible. L'he de probar!!! Petons
ResponEliminaSi, al micro i en un quart d'hora. T'arregla unes postres d'"urgències" en un moment. Ja em diràs què et sembla. Petons.
EliminaBo, fàcil i ràpit!!!! Ho te tot m'encanta!!
ResponEliminaA més, el deixes fet al matí i te'l trobes ben fresquet a l'hora de dinar. Ara que s'apropa la calor, és ideal. Petons.
EliminaBen facilet i imagino que delicios!!! :))))
ResponEliminaPer a clavar-hi la dent!
ResponEliminaA mi els pastissos de formatge em fan perdre el cap...però encara no m'he atrevit amb el tema microones...és una de les meves assignatures pendents! PEtons!
ResponEliminaUn pastís molt eixerit i llaminer!! Petonets!
ResponElimina