Qui faci el cogombre, que se'l tregui a l'ombra
Aquesta amanida està adaptada d'una recepta del llibre Cuida tu salud de Thermomix. Combina verdures i fruites lleugerament cuites al vapor amb altres de crues i una vinagreta feta amb gengibre i suc de taronja. A la recepta original, la vinagreta porta oli de sèsam, però en el nostre cas hem utilitzat oli d'oliva verge extra i el resultat és deliciós. Enlloc del mango que proposa el llibre, hem fet l'amanida amb mançanes i cireres. Una amanida amb una presentació original i una combinació de sabors que sorprèn gratament. Sana i lleugera.
Per 4 persones:
200 grams de mongeta tendra plana
Un carabassó mitjà
Una ceba tendra gran
Un cogombre mitjà
Una mançana (la nostra Pink Lady)
12 cireres
Mig litre d'aigua
El suc de mig llimó
Per la vinagreta:
100 grams d'oli d'oliva verge extra suau
40 grams de suc de taronja
Una cullerada de cafè de gingebre
Sal
Sèsam torrat
Amb una mandolina, tallem el carabassó longitudinalment en làmines fines i col·loquem damunt de la mongeta verda.
Rentem
la mançana, traiem el cor, tallem per la meitat i després en mitges
llunes. Ruixem amb el suc de llimó per evitar l'oxidació. Col·loquem
damunt del carabassó.
Finalment, repartim les cireres pel damunt.
Posem aigua a bullir i, quan arrenqui el bull, hi col·loquem al damunt el recipient amb les verdures i tapem. Deixem bullir uns 3 minuts. Amb aquest temps, les mongetes quedaran molt cruixents. Si les volem més
cuites, caldrà cuinar-les una mica més de temps, però no gaire, si no
couríem massa la resta d'ingredients.
Mentrestant, tallem el cogombre a làmines amb la mandolina i la ceba a tires fines. Reservem.
Per
servir, posem al plat un llit de mongeta, cobrim amb unes tires de
carabassó. Al damunt, hi posem unes tires de cogombre i de ceba. Acabem
decorant amb les mançanes al voltant i tres cireres. Amanim amb la
vinagreta i una mica de sèsam torrat i mengem abans que es refredi.
Preparació amb Thermomix:
Per preparar la vinagreta, posem tots els ingredients al vas del recipient Varoma i barregem 10 segons, velocitat 4. Passem a un bol o salsera i reservem.
Rentem les mongetes i les tallem per la meitat longitudinalment. Les posem al recipient Varoma.
Amb una mandolina, tallem el carabassó longitudinalment en làmines fines i col·loquem damunt de la mongeta verda.
Rentem la mançana, traiem el cor, tallem per la meitat i després en mitges llunes. Ruixem amb el suc de llimó per evitar l'oxidació. Col·loquem damunt del carabassó.
Finalment, repartim les cireres damunt del recipient Varoma. Tapem.
Posem l'aigua al vas de la Thermomix i programem 8 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1. En acabar, posem el recipient Varoma damunt de la tapa i programem 3 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1. Amb aquest temps, les mongetes quedaran molt cruixents. Si les volem més cuites, caldrà programar una mica més de temps, però no gaire, si no couríem massa la resta d'ingredients.
Mentrestant, tallem el cogombre a làmines amb la mandolina i la ceba a tires fines. Reservem.
Per servir, posem al plat un llit de mongeta, cobrim amb unes tires de carabassó. Al damunt, hi posem unes tires de cogombre i de ceba. Acabem decorant amb les mançanes al voltant i tres cireres. Amanim amb la vinagreta i una mica de sèsam torrat i mengem abans que es refredi.
Buenas tardes Chus!! Llevo desaparecida todo el mes casi por los exámenes, que el Viernes ya tengo el primero y aquí estoy como una loca estudiando, pero he sacado un hueco para venir a visitarte :)) Las ensaladas la verdad es que son uno de mis platos preferidos, están tan ricas y son tan sanas, que lo tienen todo :))
ResponEliminaAsí no la había hecho nunca, y lo de cocerlas al vapor en ensalada tampoco. La combinación del calabacín con esa cebolla y esas judías verdes tiene que estar riquísima.
Además me ha llamado mucho la atención la vinagreta, con zumo de naranja y aceite, qué sana jaja! Desde luego que me apuntaré tu receta para hacerla!
Un besote, Nieves ☺
En conjunto queda una ensalada de lo más resultona y sabrosa. Y muy ligera, que siempre es una ayuda ahora que se acerca el calor. Suerte con los exámenes, Nieves. Besos.
EliminaQUIN BODEGÓ TAN BONIC i QUINA AMNIDETA TAN ORIGINAL...
ResponEliminaM'agrada, ja ho crec!!!
Petonets bonica i una agradable setmana :)))
Igualment, Conxita, tingues una setmana ben feliç. Petons.
EliminaBona, amb aquest contrast de textures cru i vapor, m'agrada!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
La mongeta sorprèn una mica, perquè queda molt cruixent, però a mí em va agradar aquesta textura, gairebé crua. I la vinagreta li dóna un toc deliciós. Petons.
EliminaAmb aquesta gran i original amanida queda formalment inaugurada la temporada estiuenca...a veure si Sant Pere se n'assabenta i comença a programar el bon temps! Petons!
ResponEliminaJa ho pots dir, Mònica, perquè sembla que Sant Pere se n'hagi anat ben lluny de vacances i s'hagi oblidat de prémer el botó "estiu ON". Petons.
EliminaUna amanida molt bona i molt "operació bikini" a veure si amb receptes tan bones m'animo... Un petó guapissima!
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Ai, no en parlem, de l'operació bikini! Sempre ens queda el banyador, que tampoc està malament.... ha, ha! Petons!
EliminaQuina amanida més bona!!! I la foto t'ha quedat espectacular!! M'ho apunto :)
ResponEliminapetons
Si tens oportunitat, prova-la, segur que t'agradarà, Aisha. Petons.
EliminaQue rica y original! y estupenda para la operacion bikini (yo tambien estoy a dieta... que mal lo llevo....)
ResponEliminaPetons!!
Bueno, como las cosas entran por la vista, esta ensaladita queda muy mona y con estas texturas al dente y la salsita con jengibre te alegran un poco la dieta. Que ya de por sí suele ser un poco triste, no nos engañemos. Besos.
EliminaDoncs si que és una combinació original i sana. A mi m'encanta barrejar verdures i fruites.
ResponEliminaM'agrada la recepta per aquests dies que ja comença a fer calor, molt refrescant i plena de vitamines. La provarem.
*Pilar*
I és un entrant que fas en un moment i queda molt ben presentat. Ideal per diumenges mandrosos. Petons.
EliminaQuin plat mès saludable i mès sà! M'encanta la idea de les amanides amb fruite i la vinagreta em sembla deliciosa amb el toc jengibre.
ResponEliminaMolt bona proposta!
Sí, el gingebre li dóna un toc deliciós a la vinagreta i perfuma tota l'amanida. És lleugera però saborosa. Petons.
Elimina