Qui té mare té consol
Aquest és un pastís reservat només per ocasions especials: amb força mantega, xocolata i sucre, la quantitat de calories i greixos és considerable. Això sí, el sabor és espectacular i tothom es queda amb ganes de menjar-ne més. El vam fer ja fa dies, per celebrar el Dia de la Mare, i a casa encara es recorda. Per donar-li una nota de color i de frescor, el vam acabar amb uns maduixots laminats sencers, amb peduncle inclòs, perquè el verd també hi quedava ben bonic. La recepta del bescuit és la mateixa que la del Pastís estrella de xocolata, però aquest cop hem repartit la massa en dos motlles de 18 cm. de diàmetre i n'hem fet un "layer cake".
Per un "layer cake" o pastís alt de 18 cm. de diàmetre:
Per fer el bescuit:
250 grams de xocolata negra
250 grams de mantega
250 grams de sucre
6 cullerades soperes de llet
160 grams de farina
6 ous
Un sobre de llevat químic
Mantega per greixar el motlle
Per la ganache de xocolata (recepta de Joy of Baking):
230 grams de xocolata negra
180 grams de nata líquida per muntar
20 grams de mantega
Pel buttercream de vainilla (recepta d'Alma Obregón, el seu buttercream de vainilla infal·lible 2.0)
250 grams de mantega a temperatura ambient
325 grams de sucre de llustre
Una cullerada de postres d'extracte de vainilla
3 cullerades de llet semidesnatada
Per decorar:
9-10 maduixots
Preparem el bescuit:
Greixem amb mantega dos motlles de 18 cm. de diàmetre.
Escalfem el forn a 180 graus.
Tamisem la farina amb el llevat. Reservem.
En un bol, posem la xocolata a trossos i la fonem al microones en intervals de 30 segons. Hi afegim la mantega tallada a trossos petits i tornem a posar al microones entre 10 i 20 segons, fins obtenir una pasta homogènia.
Posem els ous i el sucre en un bol i batem fins aconseguir que la mescla pugi i blanquegi.
Incorporem la llet, la xocolata fosa amb la mantega, i la farina amb el llevat. Integrem tots aquests ingredients, remenant suaument fins aconseguir una pasta homogènia.
Repartim la pasta en els dos motlles i enfornem uns 30 minuts, o fins que punxem amb una agulla i aquesta surti seca.
Traiem del forn, deixem reposar uns 10 minuts i traiem l'anell del motlle. Deixem refredar totalment damunt d'una reixeta. Reservem, millor si és d'un dia per l'altre.
Preparem la ganache de xocolata:
Posem la xocolata a trossos petits en un bol.
Posem la nata i la mantega en un cassó a foc mig fins que arrenqui el bull. Traiem immediatament i aboquem damunt de la xocolata. Deixem dos o tres minuts sense remenar.
A continuació, remenem molt suaument amb unes varetes fins que la xocolata estigui totalment fosa i la crema tingui una textura homogènia. Deixem refredar.
Preparem el buttercream:
Tamisem el sucre de llustre i el col·loquem al bol de la KA amb la mantega, l'extracte de vainilla i la llet. Cobrim amb la tapa i comencem batent a velocitat baixa durant un minut, amb l'accessori globus. Després batem uns cinc minuts més a velocitat mitja-alta. Hem d'aconseguir que la crema blanquegi i quedi amb una textura molt cremosa, semblant a la d'un gelat.
Passem a una mànega pastissera i reservem.
Muntem el pastís:
Anivellem la superfície dels bescuits i tallem cadascun en dues meitats transversalment, de manera que obtinguem quatre capes.
Cobrim la primera capa amb el buttercream de vainilla. Continuem amb una segona capa de ganache. La tercera capa la tornem a fer amb el buttercream. Finalment, acabem d'abocar la resta de ganache a la darrera capa, deixant que caigui pels costats. Acabem decorant amb els maduixots. Reservem a la nevera fins el moment de servir.
Brutal....millor que els de l'Alma...em costarà guardar-lo per una ocasió especial!!! Petons!
ResponEliminaÉs boníssim, de veritat. De pecat mortal. Petons.
EliminaUna bomba de calories fantàstica!!! Super Chus, un pastís boníssim!!!
ResponEliminaSi, sí, una autèntica bomba.... però és tan bo! Petons.
EliminaNo tinc paraules!! Espectacular!!!
ResponEliminaTens la KA......uuuaaaauuuuuu.......
Petons,
Olga
Aquest any els Reis es van marcar un detall i em van deixar la KA... un regal fantàstic! Petons.
EliminaUau! Sembla deliciós, Chus!! És cert que porta molts greixos saturats, però un tallet de tant en tant no fa cap mal! I menys si és per a celebrar el dia de la Mare... he he he. Avui el meu pastís també és amb maduixots! Petons
ResponEliminaJa l'he vist el teu pastís, Marina, i me l'he apuntat a la llista de coses a fer. Té una pinta deliciosa. Petons.
EliminaM'entren ganes de fer-lo encara que porti tanta grasa, en menjarem un tros petit i ja està. Té molt bona pinta, m'emporto la recepta.
ResponEliminauna abraçada.
*Pilar*
La clau està en menjar-ne un tros petit perquè, si no, seria massa consistent. I menjar-se'l amb els ulls tancats... Mmmm! Petons.
Eliminajajaja, lo dels ulls tancats m'ha agradat!
EliminaAixò és un espectacle per als sentits!!!!
ResponEliminaQue bo!!!
PTNTS
Dolça
I tant, com deia fa un moment, per menjar amb els ulls tancats! Petons.
EliminaBuah! Jo el menjaria cada dia només de la pinta que fa! Apuntat queda ;)!
ResponEliminaCada dia? Doncs no responc de com afectaria això a l'operació bikini... bé, m'ho imagino, però. Petons.
EliminaUau! Quina maravella de pastís, es espectacular! fa venir ganes de començar trosset a trosset i no parar fins que no queden ni les engrunes! jejeje Un petó maca!
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
És una temptació, cada cop que passes i el veus, es fa difícil resistir-se. No va durar gaire, no... Petons.
Eliminamadre miiiiiaaaaa!!!! que cosas mas rica!! ahora eso si, solo un pedacito, que como tu dices, lleva calorias en abundancia! y nos hemos de poner buenorras (todavia mas) de cara al veranito!
ResponEliminabesos
Pues si, Vivi, yo creo que este pastel te lo comes sin tantos remordimientos entrado el otoño, cuando queda todo un invierno por delante con mucha ropa para taparse y disimular problemillas de línea. Besos.
EliminaNena, he quedat ben encisada amb aquest pastís, es veu espectacular!!! Quina gracia que tens presentan i preparan coses.
ResponEliminaFELICITATS!!! :))))
Gràcies, Conxita, era un pastís deliciós que va agradar molt a tots. I va volar ben ràpid. Petons.
EliminaDeliciós!!! És veritat que és una bomba calórica, pero també he descobert que aquest tipus de pastís normalment no tenen competència :)
ResponEliminapetons
És veritat, són tan deliciosos i el sabor a xocolata és tan intens, De tant en tant, està bé permetre's un plaer com aquest. Petons.
EliminaCom sempre, els teus postres son espectaculars
ResponEliminaMira qui parla, recordo aquelles postres que vas fer amb l'anell de xocolata i farcides de crema que eren una petita obra d'art. Bon cap de setmana.
EliminaImpresionant! "Qui té mare te consol" però tinc que afegir que qui té mare i a més té aquest pastís de xocolata amb maduixots al seu davant... Ni una sola pena! A més aquesta recepta em ve genial perquè com som dos a casa normalment utilitzo un motlle de18 cm. per a les postres. Me l'apunte!
ResponEliminaBesets!
Doncs compte amb menjar-vos el pastís entre dos, perquè ja no us caldrà fer dinar! Bromes apart, és un pastís deliciós. Petons.
EliminaUn pastís digne de celebració!! Espectacular!! Petonets!
ResponEliminaUn dia de la mare no és un dia qualsevol, he he. Petons.
EliminaOoooohh Chus, quina pinta!! Amb els dies que fa que no faig pastissos, m'estan agafant unes ganes... T'ha quedat genial!
ResponEliminaPer xocolata-addictes, Pili, és brutal. Petons.
Elimina