Aire, sol i llimona, poca feina al metge dóna
Aquesta tarta la vam fer ja fa uns dies, per aprofitar unes clares i llimons que havíem utilitzat per fer crema catalana. Com teníem a la nevera una làmina de pasta brisa, va estar feta bastant ràpid. A més, la preparació del lemon curd i de la merenga la vam fer amb la Thermomix. de manera que no vam tenir gaires complicacions. La pròxima vegada que la fem, però, hi posaré menys sucre al lemon curd: tot i que al públic adolescent els va agradar molt, el Xavier i jo la vam trobar massa dolça.
Una làmina de pasta brisa
Un ou per pinzellar
Pel lemon curd:
150 grams de sucre (a la recepta original són 250 grams, però la vaig trobar massa dolça. La vaig repetir amb 150 grams de sucre i, al meu gust, queda millor)
La pell d'un llimó
175 grams de suc de llimó
120 grams de mantega
4 ous
Per la merenga suïssa:
5 clares d'ou
250 grams de sucre
Un pessic de sal
4 gotes de suc de llimó
Preparació amb Thermomix:
En primer lloc, preparem el lemon curd. Posem el sucre al vas i polvoritzem 30 segons, velocitat progressiva 5-10.
Afegim la pell del llimó ben seca i tornem a programar 30 segons, velocitat 5-10.
Incorporem el suc de llimó, la mantega i els ous i programem 20 minuts, 90 graus, velocitat 4.
Passem a un recipient ample i deixem refredar cobert amb film transparent. Reservem a la nevera.
Escalfem el forn a 180 graus.
Estenem la massa brisa en un motlle ample i baix, tipus quiche, que haurem greixat amb mantega o cobert amb paper de forn. Punxem la base i hi posem un pes al damunt per evitar que pugi al fornejar. Pintem les vores amb ou batut. Enfornem uns 15 minuts. Traiem i deixem refredar.
Quan la crema sigui freda, farcim la tarta i preparem la merenga.
Posem la papallona al vas i hi aboquem tots els ingredients. Programem 4 minuts, 50 graus, velocitat 3 1/2.
Tornem a programar 4 minuts a la mateixa velocitat, però sense temperatura.
Cobrim la tarta amb la merenga i enfornem. A la recepta original, només es gratina la merenga uns segons amb el gratinador a màxima potència. En el nostre cas, hem preferit tenir-lo una mica més (10 minuts), baixant la temperatura a 180 graus perquè la merenga ens agrada més cuita.
Mare meva, quina delícia! Aquest pastís l'he vist més d'una vegada. De fet, l'he tastat i tot en un restaurant de Sant Cugat, gairebé igual. El trobo deliciós però no sé perquè em fa por enfrontar-m'hi. Veig que te n'has sortit de meravella! Queda preciós a les fotos. Petons
ResponEliminaA mi m'ha resultat molt senzill perquè he utilitzat la Thermomix per fer la crema I la merenga. A la manera tradicional si que és una mica més laboriós, sobretot per la merenga suïssa. Ara, val la pena la feina perquè és deliciós. Bon cap de setmana, Marina.
EliminaAy amiga meva... El LEMON CURD hem perd, i la MERENGA de tant en tan m'agrada comprar-men una tot i que la meva amiga DOLORS quan be convidada me la porta farcida de poma.
ResponEliminaPero aquest pastiset teu deu ser una explosió de sabors deliciosos en boca.
Apa quines postres fas tan bones!!! deus tenir a tota la família encisada
UN BON DESCANS EN DISSABTE I DIUMENGE XATA :)))
Són molt agraïts, els de casa, s'ho mengen tot I sempre ho troben bo! Petons, Conxita.
EliminaQuina preciositat de pastís!!!!! Jo no he tastat mai el lemon curd....em convides????
ResponEliminaPetons, Chus!!! Bon cap de setmana!
Olga
Vinga, te'n guardo un trosset, Olga! Petons.
EliminaNomés he testat el lemon curd comprat i tinc pendent de fer-lo a casa. Aquesta tarta es veu deliciosa. Tinc el sabor de la llimona a la boca uuuummmmm
ResponEliminapetons
L'aroma del llimó és impressionant en aquesta tarta, la crema és deliciosa. I ben senzilla de fer. Petons.
EliminaFa temps que vull fer aquest pastís!! I després de veure les fotos i les teves explicacions ho faré de seguida!!!! Em quedo per aquí!!!Un petonet
ResponEliminaEspero que t'agradi, Maite. Benvinguda. Petons.
Eliminate ha quedado estupenda Chus!! es una de estas tartas que tengo pendientes desde hace tiempo y nunca me atrevo, pero visto lo bien que te ha quedado, me animare!!
ResponEliminabesazos
A mí me pasaba lo mismo pero ya ves, una vez te pones la cosa no es tan complicada. Y es deliciosa. Besos.
EliminaEls postres amb sabors cítrics m'encanten, i per tant el lemon curd també, encara que jo no n'he fet mai... la pinta d'aquest pastís és exquisida, díficil resistir-s'hi! un petonàs!
ResponEliminaDoncs anima't, és molt bona fins i tot posant-li menys sucre. petons.
EliminaCaram, quina pinta que fa aquest pastis!!!! Soc super fan del Lemon Curd aixi que t'agafo la ideia! Petons
ResponEliminaJa veuràs com t'agrada, la crema de llimó combina molt bé amb la merenga. Petons.
EliminaMagnific, i boníssim. una combinació fantastica!!!
ResponEliminaPetons
Sí que estava bo, Chus, i queda molt ben presentat. Petons.
EliminaQuin pastís british més autèntic!! És una fabulosa versió fàcil i amb una presentació molt bonica!! Petonets!
ResponEliminaFet amb la Thermomix és molt fàcil i els resultats són ben bonics, no? Petons.
EliminaQue bo! La llimona m'agrada molt als pastissos.
ResponEliminaPetons.
Aquest puntet àcid li dóna un toc deliciós, veritat? Petons.
EliminaNo m'he animat encara a fer Lemon Curd a casa per la quantitat de sucre que sol utilitzar-se, però igual prove amb la teua recepta "rebaixada" :P
ResponEliminaA més, aquest pastís sempre m'ha paregut molt bonic visualment (la teua es preciosa) i ha d'estar magnífic, malgrat que no l'he provat encara aixina que li tinc moltes ganes!
Besets!
Jo li he reduït la quantitat de sucre i trobo que està igualment bo. Si el proves, ja em diràs què et sembla. Petons.
EliminaQuin pastís...! A mi el lemon curd també m'agrada més poc dolcet, però aquest teu estic segura que també estava deliciós...Que bonic que t'ha quedat repartit la merenga per sobre!!! Petons!
ResponEliminahummm de les mevas favorites , deliciosa
ResponElimina