dilluns, 4 de novembre del 2013

Bescuit de xocolata sense ous



Molts en governa la farina










Aquesta recepta em va semblar interessant: un bescuit de xocolata que es fa sense ous i sense mantega. La vaig trobar al llibre Reposteria y pasteleria de Thermomix. Utilitza oli de gira-sol com a greix, a més del que li pugui aportar el cacau en pols que conté. Amb els ingredients de la recepta surt un bescuit gran, per 12 persones, de manera que a nosaltres ens va durar tres dies. Una bona opció per esmorzar i berenar a casa, ara que el dia es fa curt i comença a venir de gust quedar-se al sofà amb un bon llibre. 




Per un motlle de 27 cm de diàmetre:

400 grams de farina de rebosteria
300 grams de sucre
1 sobre de llevat químic
80 grams de cacau pur en pols
2 culleradetes de bicarbonat
250 grams de llet
250 grams d'aigua
180 grams d'oli de gira-sol







Escalfem el forn a 200 graus.

Posem en un bol la farina, el sucre, el cacau, el llevat químic i el bicarbonat i barregem bé fins obtenir una mescla de color uniforme. Hi afegim la llet, l'aigua i l'oli i barregem bé fins obtenir una massa de textura homogènia.

Untem amb mantega un motlle i hi aboquem la mescla. Posem al forn uns 40 minuts, o fins que punxem amb una agulla i aquesta surti seca. Retirem del forn, deixem refredar uns minuts i desemmotllem damunt d'una reixeta fins que estigui totalment fred. Podem decorar la superfície amb sucre de llustre.







Elaboració amb Thermomix:

Posem al vas la farina, el sucre, el cacau, el llevat químic i el bicarbonat i barregem 10 segons, velocitat 5. A continuació, hi afegim la llet, l'aigua i l'oli i tornem a barrejar 15 segons, velocitat 6. 

Abaixem les restes de les parets del vas amb l'espàtula i tornem a barrejar 15 segons, velocitat 6.

Untem amb mantega un motlle i hi aboquem la mescla. Posem al forn uns 40 minuts, o fins que punxem amb una agulla i aquesta surti seca. Retirem del forn, deixem refredar uns minuts i desemmotllem damunt d'una reixeta fins que estigui totalment fred. Podem decorar la superfície amb sucre de llustre.




23 comentaris:

  1. És preciòs Chus. Admiro la teva mà per decorar-lo, cada cop que ho intento em queda fet un nyac. Un petò i feliç dilluns

    ResponElimina
    Respostes
    1. La decoració l'he feta amb una plantilla, en vaig trobar un joc amb 5 o 6 motius diferents I és molt fàcil d'usar I ja veus què bé queda. És de la marca Tescoma. Petons.

      Elimina
  2. Que bé que t'ha quedat!! És una recepta molt bona, ja que per a les persones amb colesterol poden menjar-ne sense tenir remordiments. Les fotografíes t'han quedat precioses! I estic totalment d'acord amb tu...no hi ha res millor que una tarda freda a casa amb un bon llibre i un trosset d'aquest pastís que t'alegra la vida! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també hi vaig pensar en les persones que tenen problemes amb els greixos, és una bona opció per poder menjar pastís. I queda força bo. Petons.

      Elimina
  3. Doncs t'ha quedat genial per ser que no porta ous! M'apunto la recepta, no se sap mai si el necessitare! Petons.

    ResponElimina
  4. Abans el pastís de la Marina, sense farina, i ara veig el teu, sense ous, Eva. M'encanten aquestes opcions!!! i si a més té tan bona pinta com aquest, benvingut, sia!!! i una decoració d'alló més suggerent, vaja que està dient menjam... Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina gràcia, pastissos sense els ingredients que semblen bàsics! Si algun dia ens falten ous o farina, no ens cal patir, que sempre es pot fer un pastís. Petons.

      Elimina
  5. M'ha semblat estupenda, Chus. Me la guardo! Veus, avui tu publiques pastís sense ous i jo sense farina, quina gràcia! I totes dues sense mantega, això està bé, no? Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Què bo, Marina! Amb els ingredients que ens hem estalviat totes dues, ja en tenim per fer un altre pastís. D'això se'n diu aprofitar els recursos! Petons.

      Elimina
  6. Després de veure aquest bescuit... estic dubtant si aixecar-me del sofà i fer-la jo mateix!!!! impressionant, fa una pinta tremenda!!! i la decoració i fotografies com sempre genials!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs anima't Eva, que es fa en un moment I tens bescuit per una colla! Petons.

      Elimina
  7. Uuaua! bona pinta i ideal per a uns amics meus que tenen un nen moooolt alèrgic a l'ou i pobret no pot menjar ni un sol pastís d'aniversari a la llar d'infants!

    Moltes gràcies guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, quina ràbia, pobre! Espero que aquest bescuit el pugui menjar, sempre cal tenir un pla B quan tens nens en edat escolar, sempre hi ha algun company al.lèrgic a algun cosa. Ptons.

      Elimina
  8. M'encanta la decoració del pastís!!! Ets una veritable artista!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. És molt fàcil, poses la plantilla I empolsines amb sucre de llustre. Queda molt bé, veritat? Petons.

      Elimina
  9. M'ha agradat molt la recepta, i molt especialment la decoració amb plantilles!!! Quin stencil floral més xulíssim!!! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quin èxit aquestes plantilles! La veritat és que et decoren un pastís en un moment sense afegir-hi més greixos. Petons, Mònica.

      Elimina
  10. Chus, la decoración de esta torta es hermosa. Delicada, a la vez que vistosa, le da un toque especial que le queda muy bonito. Además, la torta en sí es toda una tentación. Me encantan las masas que no llevan huevos o que tienen poca grasa. ¡Muy buena!
    Saludos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es una tarta que se puede comer sin remordimientos porque no aporta muchas grasas y las personas con colesterol pueden disfrutar tranquilamente de un bizcocho de chocolate. Saludos.

      Elimina
  11. QUIN RESULTAT TAN FASTASTIC EL D'AQUEST BISCUIT CHUS!!!
    Es veu BONIC, BÓ i SÁ... qui pogués tastarlo
    Petonets maca i FELICITATS!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Llàstima que no el poguessis tastar, anima't i fes-lo, que és molt fàcil i ràpid, i ja em diràs què et sembla, Conxita. Petonets.

      Elimina
  12. M'encanta la decoració!! On es compren aquestes plantilles per decorar amb sucre glas?? Petonets!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.