diumenge, 3 de novembre del 2013

Dinar tertúlia: Com ser un restaurant efectiu a facebook?


El passat dilluns 28 d'octubre vaig tenir la sort d'assistir al primer dinar-tertúlia del cicle Dilluns de Gastronomia i Comunicació, que organitza la consultoria gastronòmica Como Pomona i l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida i patrocinat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i el Consell Comarcal del Segrià.



En arribar, vam ser benvinguts amb un tast de cervesa artesana La Vella Caravana i informació sobre l'edició Camins d'or líquid al Segrià. A continuació, vam passar al restaurant pedagògic de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, on Rafa Gimena va fer la presentació del cicle i de la primera intervenció de la tertúlia, la Dolors Mateu del blog de cuina de la dolorss, que ens va presentar el seu llibre La cocina de Dolorss Mateu. Després va ser el torn de Cristina Garbancita, que ens va parlar de la importància de fer un bon ús de les xarxes socials en la restauració. A partir d'aquí es van anar alternant les intervencions dels diversos membres de la taula, mentre se servia el dinar.
L'esdeveniment va ser una oportunitat de tastar productes de proximitat com els vins de Castell del Remei i Cérvoles i carns de Carns Sargaire. El dinar va estar exquisidament elaborat i servit pels alumnes de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida amb aquest menú:

Copa de benvinguda de La Vella Caravana, cervesa artesana

Els entrants van estar regats amb vins Blanc Planell i Sícoris, de Castell del Remei (DO Costers del Segre) i van consistir en:
Cremós de mongetes amb bombó de botifarra negra
Falses angules de pasta i anxoves
Fideus de senyoret
Tàrtar de vedella Carn Sargaire

Els plats principals van ser:
Corball amb pebrot i cruixent de patata, amb vi Cérvoles blanc (DO Costers del Segre) i
Dau de culata farcit de ceba confitada i salsa de mostassa, amb el vi 1780 de Castell del Remei (DO Costers del Segre)

Dues postres:
Granissat de préssec, gerds, nata i ametlla
Mousse de xocolata blanca i figues

I amb els cafès, uns petit fours: Kisperts, bombó de músic i garapinyades.


Va ser una ocasió única per conèixer la Dolors Mateu i la Cristina Garbancita, el Rafa Gimena, la Vivi de La cocina de Vifran i molta altra gent relacionada amb el món de la gastronomia. A més, vaig poder comprar el llibre de la Dolorss i emportar-me'l amb dedicatòria inclosa! Una magnífica experiència. 





6 comentaris:

  1. Ostres quina trobada més xula! i ben aprofitada, oi?

    ResponElimina
  2. Una passada, el dinar, els tertulians, una estona molt agradable. Petons.

    ResponElimina
  3. Vaja que si!!!
    Quis moments per recordar ¿oi? :)))

    ResponElimina
  4. Un dinar exquisit i molt enriquidor!! Gràcies per compartir-lo! Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, tot va estar exquisit i la conversa molt enriquidora. Petons.

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.