Bleda vol dir encantada i freda; julivert, cap verd, i marduix, cap fluix
Vam fer unes bledes bullides amb patates per sopar i ens en va sobrar una mica. L'endemà érem només tres a dinar i volíem aprofitar la verdura de la nit anterior, però quedaven uns plats una mica justets. Vam decidir fer una crema amb la verdura, afegint-li un sofregit amb alls, aigua i llet. I, per a que no es veiés tan trista, vam saltar unes gambes pelades que teníem al congelador i les hi vam posar pel damunt. El resultat ens va deixar força satisfets: no es va fer malbé res i vam tenir fet un primer plat sa i saborós en un moment.
No donem quantitats, perquè partim d'unes sobres de bledes i patates bullides (uns tres plats petits). A part de la verdura, necessitarem:
Alls laminats pel sofregit i un all picat per les gambes
Aigua
Llet
Julivert
Pebre negre mòlt
Descongelem unes gambes pelades damunt un colador, per a que deixin anar tota l'aigua.
En primer lloc, sofregim uns alls laminats en oli d'oliva en una cassola, fins que es comencin a daurar. Hi incorporem la verdura i sofregim tres o quatre minuts, deixant que es barregin els sabors. A continuació, hi aboquem aigua i deixem arrencar el bull. Deixem bullir a foc suau uns 5 minuts. Finalment, hi afegim un raig de llet i traiem del foc. Triturem fins aconseguir una crema fina.
En una paella amb unes gotes d'oli, saltem les gambes amb un all picat, julivert i pebre negre mòlt.
Servim la crema amb unes gambes pel damunt i un raig d'oli d'oliva cru.
Així m'agrada, aquí s'ha d'aprofitar tot. Molt bé! petons!
ResponEliminaÉs que després sempre hi ha una colla de tuppers a la nevera amb sobres d'altres menjades, i així matem el tema. Petons.
EliminaDoncs sembla bona, aquesta crema! Ho provarem! A mi les bledes m'encanten, més que els espinacs! I com que pels camins ara en trobem força de silvestres, fem bledes més sovint. Petons!
ResponEliminaS'ha de dir que és una crema per als amants de les bledes, perquè el gust d'aquesta verdura és intens i no a tothom li agrada. A nosaltres ens va agradar i les gambes la van "mudar" una mica. Petons.
EliminaOstres quina bona idea que vas tenir per aprofitar les bledes!! M'ho apunto perquè normalment ens sobren verduretes quan les fem per sopar com a tu...i amb les gambetes segur que va ser un dinar boníssim!
ResponEliminaPetons
És un recurs per aprofitar les verdures i no repetir el mateix plat. A nosaltres, com ens agraden molt les cremes i els plats de cullera, ens soluciona una menjada i així no fem malbé res. Petons.
EliminaNoia doncs el resultat d'aprofitar la verdura sobrant és espectacular! Quin goig de crema, i el puntet de les gambes, la millora encara més!!! Per cert...jo sóc una mica julivert!!! Petons!
ResponEliminaBah, no m'ho crec, a una julivert no li poden quedar els dolços com a tu, cal treballar molt bé I d'això tu en saps! Petons.
ResponEliminaChus esto tiene que estar delicioso! Y una forma estupenda de aprovechar la verdura! Un beso
ResponEliminaSi te gustan las acelgas, seguro que esta crema te gustaría. Y las gambas le dan un poco de alegría. Besos.
EliminaQuè bones les cremes de verdures! i aquesta rematada amb unes gambetes encara millor! per ser una recepta d'aprofitament t'ha quedat un plat la mar de bo, ideal per un dia plujós com el d'avui, que venen de gust cosestes calentes!
ResponEliminaSí, quin cap de setmana més passat per aigua. Vé de gust quedar-se per la cuina! Petons.
EliminaMira que no m'agraden gaire les bledes... Però ambaquesta presentació convida menjar-ne :) Petonets!
ResponEliminaÉs una verdura una mica especial: o t'encanten o no les pots sofrir. A casa ens agraden força I en mengem sovint, normalment bullides amb patata. Amb aquesta crema variem una mica. Petons.
EliminaAquesta cremeta amb la SORPRESA de les GAMBES, deu ser molt saborosa!!! :)))
ResponEliminaUna crema de verdures senzilla, d'aquestes que entren bé I t'escalfen el cos. Petons.
Elimina