De cigró a cigró, hi ha de poder jeure un moltó
Aquesta entrada és per adherir-nos a Blogs contra la fam, una iniciativa nascuda a Facebook per promoure el Gran Recapte d'Aliments, que tindrà lloc els dies 29 i 30 de novembre, a càrrec del Banc dels Aliments.
Els blocs han de publicar a Facebook una recepta econòmica basada en algun dels aliments bàsics que recull el Banc dels Aliments: llegums, pasta, llaunes de peix en conserva, farinetes per nadons, oli.......
Aquests és el primer any que participem en aquesta iniciativa des del bloc, però ja és el tercer any que hi participem des del nostre Institut. Un grup d'alumnes s'encarreguen de recollir recapte per les aules durant els primers dies de desembre. Un cop recollit, són els mateixos alumnes, acompanyats de professorat, qui fan arribar el nostre recapte al Banc d'Aliments. He de dir que, tot i que moltes famílies es troben en una situació precària, la participació és massiva. Fins i tot les famílies que menys poden contribueixen amb el seu petit gra de sorra: un paquet d'arròs, una llauna de sardines..... Una marea solidària que ens fa sentir orgullosos del nostre alumnat.
Per 6 persones necessitarem:
Una ceba grossa
Tres grans d'all
Un porro
3 pastanagues mitjanes
Un tall de carabassa (uns 200 grams)
150 grams d'espinacs
400 grams de cigrons cuits
2 tasses de cafè d'arròs
Un litre i mig de brou de pollastre
Mitja culleradeta de pebre roig dolç
Sal
Oli
Piquem la ceba ben fina i la posem a sofregir a l'olla. Piquem també els alls i tallem el porro a rodanxes ben fines i ho afegim tot a l'olla. Deixem sofregir a foc mig, vigilant que no es cremi.
Mentrestant, pelem les pastanagues i les tallem a daus. Les afegim al sofregit.
A continuació, fem el mateix amb la carabassa i també la incorporem a l'olla. Deixem uns cinc minuts i hi posem els espinacs.
Quan veiem que les verdures comencen a estar tendres, hi aboquem els cigrons cuits i escorreguts. Remenem i deixem coure uns cinc minuts. Incorporem el pebre roig, remenem un moment i hi aboquem el brou de pollastre. Salem. Tapem i deixem arrencar el bull.
Quan l'olla bulli, hi posem l'arròs i deixem coure uns 20 minuts tapat.
Una olla clàssica i deliciosa! Hem de reinvindicar els plats de cullera a l'hivern...i, a més, aquest, és per una bona causa! Petons Chus!
ResponEliminaI tant, hem de contribuir a difondre aquestes iniciatives! Petons.
Eliminammmmmmmm Chus! Este plato si que apetece con este frio!!! Una pinta estupenda! Besos
ResponEliminaEs verdad, los platos de cuchara calentitos son una delicia en dias frios, te reconfortan. Besos.
EliminaDe bon grat em menjaria un plat!!!! M'encanten aquestes receptes per l'hivern.......
ResponEliminaPetonets,
Olga
Si, ens escalfen el cos i ens donen energia per continuar el dia, són fantàstics. Petonets.
EliminaHola Chus! Un plat boníssim, com tu dius amb proteïnes, aquesta iniciativa és molt gran, ens demostra que menjar bé ha d'estar a l'abast de tothom. Entre tots ho podem fer aquest cap de setmana! Un plat molt bo per a una gran iniciativa! Petons
ResponEliminaDoncs sí, hem d'aconseguir que tothom pugui tenir un plat a taula i sumar esforços per donar suport a iniciatives com la del Gran Recapte. Petons.
Elimina