Anem a tocar ferro......
Dissabte passat el Xavier i jo vam assistir a la trobada de blogaires organitzada per la Nani, de La Cuina Violeta, a la ciutat de Tarragona. He de dir que era el meu primer event d'aquest tipus i que en vaig quedar molt gratament impressionada.
El punt de trobada era un lloc emblemàtic per a la gent de Tarragona, el monument dels Despullats, a la Rambla Nova, de bon matí. D'allí ens vam dirigir al Mercat, on vam poder gaudir de les nombroses parades de producte fresc i, sobretot en el nostre cas, de les de peix (a Lleida no estem acostumats a tantes parades de peix juntes al mateix mercat). Va ser al mercat on van trobar el Xavi Benet, de Xocolates Creo, que ens va obsequiar amb una rajola de xocolata a la tassa artesà.
A continuació, ens vam dirigir a l'accés a les muralles romanes, on ens esperava el Julio, el guia que ens va acompanyar en la nostra visita per la ciutat, alternant monuments d'època romana amb altres construccions més recents, com l'esglèsia de Sant Magí o l'edifici de l'antic Escorxador, avui Rectorat de la Universitat Rovira i Virgili.
Passejant pels carrers, vam trobar un mercat de verdures en una plaça envoltada de bars plens de gent fent l'aperitiu. Allí vam saber que el Chartreuse és el licor típic de Tarragona i l'ingredient principal de la coneguda beguda "mamadeta", típica de les festes de Santa Tecla.
Després de passar per davant de la Catedral, vam tornar a endinsar-nos a la Tàrraco romana, visitant part del circ i l'amfiteatre, on el nostre guia va donar per acabada la visita.
D'allí ens vam dirigir al restaurant El Barquet, on vam gaudir d'un excel·lent menú a base de peix:
Per començar, uns aperitius per compartir:
Escarola amb romesco
Timbal de peix blau
Bullida de musclos del Delta
Gambó fregit (només es pesca a les nostres aigües)
Sèpia estofada amb xocolata i patates de Prades
A continuació, uns arrossos:
Mig arròs negre i mig arròs amb sepietes, servit al mateix plat
Arròs caldós de bonítol
De postres, un flam de Chartreuse amb fruita seca del Camp
Es van servir vins Blanc de Bàrbara Forés de DO Terra Alta i Perlat negra DO Montsant
Per acabar, la Nani ens va dirigir unes paraules d'agraïment per la nostra assistència i ens va obsequiar amb una sèrie de productes de la zona, tot personalitzat per a cada blog.
Al Mançanes (i no pomes) li va correspondre:
Al Mançanes (i no pomes) li va correspondre:
Un pot de melmelada de ceps de Els Fruits Saborosos
Una ampolla d'oli d'oliva extra verge OleAurum coupage, DOP Siurana
Una ampolla de vi Ètim DO Montsant, de la Cooperativa Falset Marçà, amb invitació a una visita teatralitzada del celler inclosa
Un bullidor per pasta de la marca Lekué
Uns talladors de galetes de Culinarium
El llibre Fogons de Tàrraco, un receptari de cuina romana, per Coia Valls i Xulio Ricardo Trigo, dedicat per l'autora. Aquest llibre em va fer una il·lusió especial, doncs crea una sèrie de menús inspirant-se en personatges de la novel·la de X. R. Trigo, El somni de Tàrraco, que va ser una de les meves lectures d'estiu de fa un parell d'anys. L'autor crea un relat de ficció en l'entorn històric i excel·lentment documentat de la Tàrraco de l'època d'August. Segur que més d'una de les receptes veuran la llum en aquest blog ben aviat....
Acabats de dinar, va arribar el moment d'acomiadar-nos. Va estar un plaer haver pogut assistir a aquesta trobada, que em va permetre posar cara a bloggers que fins ara només coneixia per Internet. I no puc acabar aquesta entrada sense donar les gràcies a la Nani, l'amfitriona de l'event, que va cuidar tots els detalls i ens va fer sentir com a casa. Moltes gràcies, Nani!
Quina ciutat més bonica, Tarragona. Quina llàstima, jo no hi vaig poder anar, ja li vaig dir a la Nani. Vau ser força bloggers, oi? M'alegro que us ho passessiu tan bé, Chus! A veure si a la propera ens hi veiem.
ResponEliminaI tant, érem més de 40 persones! Ens ho vam passar molt bé i, a més, el temps va acompanyar, amb sol i bona temperatura. A veure si ens coneixem en alguna altra trobada. Petons.
EliminaQuina visita més interessant i enriquidora!! A mi també em va saber greu no poder anar... Petonets!
ResponEliminaLlàstima, va estar molt bé. A veure si ens coneixem en algun altre moment. Petons.
EliminaUna crónica genial per a un dia que va ser fantàstic! Em va agradar molt conèixer-te i espero veure'ns ben aviat! Petons
ResponEliminaEl mateix dic, Núria, encantada d'haver-te conegut. I petons a la Maite!
EliminaSi, Chus va ser un dia fantàstic i al millor es posar-nos cara, trencar el mòn virtual per convertir-nos amb persones que tenen una mateixa afició. M'alegro de haver-te conegut. Una crónica estupenda. Petons
ResponEliminaEl mateix et dic, Abril, un reportatge excel·lent de la jornada, el que has fet al teu blog. Petons.
EliminaQuin dia més xulo! Està molt bé això de posar veu i físic complet a persones amb qui tantes estones compartim! Petons!
ResponEliminaTens raó, em va fer molta il·lusió conèixer gent amb qui m'havia escrit tantes vegades. Va ser molt divertit compartir un dia amb tots ells. A veure si coincidim en alguna d'aquestes trobades. Petons.
EliminaA veure si la pròxima vegada podem venir!!! ens hagués agrada moltíssim!
ResponEliminaEncara que no hi éreu hi vau ser ben presents amb les vostres melmelades. Moltes gràcies! Petons.
EliminaVa ser un plaer, el poder compartir aquest dia tan maco, amb vosaltres.
ResponEliminaUna abraçada
Isabel - la cuina de la Isabel
Si Isabel, vam aprofitar bé el dia, gaudint d'aquestes no es coneixences. Una magnífica experiència. Petons.
EliminaAra ja us poso cara!!! VIsca!!! Un plaer coincidir amb vosaltres!!! Va ser ujn dia rodó!!!
ResponEliminaSi Marta, ara ja ens coneixem, un plaer haver compartit aquest dia amb tu. Petons.
EliminaUna crònica genial d'un dia genial!! ens ho vam passar la mar de bé i vam conèixer molta gent. Per la meva part encantada d'haver-us conegut, un petó!!
ResponEliminaEl mateix dic, Eva, un plaer haver-te conegut i haver compartit el dinar. Petons.
EliminaEncantada de poder-te conèixer!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Un plaer, Olga. A veure quan és la propera. Petons.
EliminaVa ser una passada la trobada, un plaer conèixer-vos i em vaig quedar amb les ganes de xerrar més amb tu. La propera ho hem de fer.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
El mateix dic, Glòria. Érem tanta gent que es va fer difícil poder parlar amb tothom. El proper cop. Petons.
EliminaUn plaer compartir taula amb tots vosaltres, ho varem passar realment be.
ResponEliminaFelicitats per el vostre recull de la diada.
Salutacions DESDE Cambrils i fins la propera.
Un dia realment fantàstic. I un plaer haver-te conegut. Fins la propera. Petons.
EliminaUna bona amfitriona la NANI i tots vosaltres que ho vareu arrodonir. M' alegra saber que ho vareu passar tan be i a més sortin amb les mans plenes.
ResponEliminaPETONETS I BONA NIT
I tant, va ser un dia rodó i molt ben aprofitat. T'ho hauries passat molt bé, Conxita. Petons.
EliminaLa verdad que fue un día la mar de divertido y completo. Encantada de haberte conocido
ResponEliminaPetonets
Lo mismo digo, Vivi, un placer haber compartido mesa contigo. Besos.
EliminaChus,
ResponEliminaQuina narració del dia més bonica. No t'has deixat cap detall. Moltes gràcies. M'agrada molt saber que et va agradar la dedicatòria del llibre. La Coia la va fer amb molta estima. Em sap greu no haver vist l'entrada fins avui, però et creuràs que des de la trobada no he tingut un moment de descans. Això de fer d'àvia... i estic preparant la festa d'aniversari de la Violeta per al dissabte. Avui fa sis anys! Un cop recuperi el dia a dia us tornaré a visitar.
Una abraçada ben forta Chus i espero que a la propera trobada tinguem una estoneta per a parlar.
Nani
Doncs molts petonets a la Violeta I tingueu una bona celebració d'aniversari. Una abraçada I espero que fins aviat.
Elimina