dimarts, 16 de juliol del 2013

Pollastre al forn amb albercocs



L'albercoc, pel juny, en vuit dies és groc









Doncs aquest any no ha estat així, almenys als nostres arbres. La fresca del mes de maig i del juny han endarrerit l'arribada dels albercocs que, per fi, ja són aquí. Avui els hem fet amb pollastre al forn, amb una mica de llimó, pebre i canyella i ben regats amb oli d'oliva. És una recepta que va bé amb la fruita, ja l'havíem feta amb codony i amb mançanes i, ara, la combinació amb els albercocs ha estat un encert. 






Per 6 persones necessitarem:

6 cuixes de pollastre, partides en dos trossos
6 albercocs partits per la meitat i sense l'os (1 per persona, però com queden molt bons,  se'n poden posar més)
Un llimó gran, o dos de mitjans
Sal
Pebre negre mòlt
Canyella











Escalfem el forn a 200 graus.

Mentrestant, salpebrem el pollastre i el posem en una safata per al forn. El ruixem amb el suc del mig llimó i afegim un polsim de canyella a cada peça. Enfornem i anem girant per a que es dauri per tots els costats. 

Preparem els albercocs: els netegem, els partim per la meitat i els traiem l'os. Els posem en una safata de cap per amunt i els reguem amb el suc de l'altre mig llimó i els condimentem amb un polsim de pebre negre i de canyella. Reservem.

Passats uns 45 minuts, o quan veiem que al pollastre li falten uns 20 minuts (cadascú es coneix el seu forn), hi posem els albercocs de cara amunt repartits entre els talls de pollastre.








10 comentaris:

  1. No saps l'enveja que en dona (sana per suposat) llegir que algu agafa la fruita del seu hort, Chus. Pels qui ens ho tenim que mirar des de la barrera, ho considerem tot un luxe. Una recepta molt encertada i unes fotos precioses. El collaret també l'has fet tu? :))) Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que és un luxe, tot i que de vegades l'aspecte no és tan bonic com la de la botiga, però és fruita sense cap tractament químic i te la menges ben tranquil.la. El collaret no l'he fet jo, ja m'agradaria.... Me'l va regalar la meva amiga Lourdes . Que tinguis una bona tarda.

      Elimina
  2. Sens dubte els albercocs han de donar un contrast al pollastre que ha de fer salivar!! jo també tinc enveja d'aquests arbres fruiters que tens a l'hort, com m'agradaria tenir-los!! però bé, no em puc queixar que almenys tinc enciams, tomàquets i alguna coseta més XD

    ResponElimina
  3. Veritat que les tomates de l'hort no tenen res a veure amb les de compra? Tinc unes ganes que arribin....

    ResponElimina
  4. Quina idea més bona, la d'aprofitar els albercocs, la provaré..

    ResponElimina
  5. Ja veuràs com us agrada...amoroseixen la carn i li donen un puntet dolç.

    ResponElimina
  6. Em sembla una recepta molt diferent, deliciosa i que caldrà tastar ben aviat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, hem d'aprofitar ara, que és temps d'albercocs. Però crec que qualsevol tipus de fruita li anirà bé. Jo ja l'he fet amb mançanes i codonys i en tots dos casos ha resultat deliciós.

      Elimina
  7. Ohh quin pollastre... te que estar deliciós!!
    M'el apunto CHUS :)))

    ResponElimina
  8. Na em diràs si t'agrada, espero que sí. Petons.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.