A falta de pa bones són coques
Una de les coques més delicioses que he tastat. La recepta és del llibre Brioixeria, de Xavier Barriga, amb algun petit canvi involuntari (no tenia ratlladura de taronja i, xerrant xerrant, vaig duplicar la quantitat de iogurt). Tot i així, el veredicte unànime va ser: "boníssim". Era per esmorzar avui, però a les postres del sopar d'ahir ja hi va haver qui no va resistir l'espera.
La recepta
original és per 4 coques, nosaltres la vam fer amb la meitat dels
ingredients i vam obtenir una coca rodona de 23 cm de diàmetre. Vam utilitzar la Thermomix per fer la pasta, ja que no tenim un altre robot de cuina.
3 ous (150
grams)
200 grams
de sucre
240 grams
de farina fluixa
5 grams de
llevat químic
Un iogurt
de llimó ( aquí, badant, en vam posar dos)
75 grams
d'oli d'oliva
Ratlladures
de llimó i de taronja (nosaltres la ratlladura d'un llimó)
Canyella
en pols
Un pessic
de sal
Al vas de
la Thermomix i amb la papallona posada, hi posem els ous i el sucre i
programem 7 minuts, 37 graus, velocitat 4. A continuació, tornem a
programat el mateix temps i velocitat però sense temperatura.
Afegim el
iogurt i remenem uns segons a velocitat 3.
Incorporem
la farina tamisada amb el llevat químic, les ratlladures de llimó (
i taronja), la sal i la canyella en pols. Tornem a mesclar uns segons
a velocitat 3.
Finalment,
afegim l'oli i tornem a remenar a velocitat 3.
Deixem
reposar aquesta pasta un mínim de 25 minuts a la nevera.
Mentrestant,
escalfem el forn a 180 graus. Untem un motlle amb mantega i farina.
Quan la
pasta hagi reposat, l'aboquem al motlle, l'empolvorem amb una mica de
sucre i l'enfornem uns 25 minuts o fins que punxem amb una agulla i
aquesta surti seca.
Traiem del
forn, deixem uns pocs minuts i desemmotllem damunt d'una reixeta
perquè s'acabi de refredar.
De vegades, els accidents són una bona cosa, Chus, ja veus, duplicant el iogurt i encara potser ha sortit més bo i tot, no? Es veu humit per dins, com a mi m'agrada! Hi ha cocs de iogurt i cocs de iogurt i el teu... crec que és dels preferits, per les imatges!! Petons
ResponEliminaAra el provaré amb les quantitats de la recepta original. Ja us contaré .
EliminaOOOh quina bona pinta!!! Jo tinc el llibre encarregat i estic desitjant que m'arribi!! La recepta de les magdalenas és brutal, mira les nostres: http://lasrecetasdelatata.blogspot.com.es/2013/05/las-magdalenas.html
ResponEliminaUna abraçada :)
Ara vinc del vostre bloc. Quines magdalenes! La següent recepta que faré del llibre. Val la pena comprar-lo.
EliminaUna coca que no pot faltar a cap receptari com cal, Chus. Malgrat el descuït, t'ha quedat tan genial que ja m'has fet venir ganes de fer-ne una. Aquest llibre al final l'hauré de comprar, em sembla que la Marina del Tapes també el té, jo de moment he anat tirant amb el que es diu PA, també del Xavier. ;) Petons.
ResponEliminaÉs un esmorzar o un berenar molt saludable, i no costa gens de fer. I l'aroma és deliciosa i totalment natural. El llibre del tot recomanable.
ResponEliminaDoncs apa, millor dos que cap!;)
ResponEliminaA casa ens agrada molt el coc de iogurt.
A nosaltres també ens agrada molt, no duren gaire quan en fem.
ResponEliminaMira que arriban a agradar aquestas coques; son un exit garantit i agraden a petits i a grans.
ResponEliminaEs veu estupenda CHUS!!!
Bona tarda maca :)))
Bona tarda, Conxita! Petons
ResponEliminaTé molt bona pinta. Ara mateix amb el cafetó en prendria un trocet :)
ResponEliminaque tingueu molt bon dia
petons