Les sardines i els ous, grossos o petits, menja-te'ls amb els dits
L'altre dia, per una sèrie de circumstàncies, només érem dos a dinar: el Pavel i jo. Com al matí havíem anat a comprar peix i havíem trobat unes sardines molt fresques i no gaire grans, vam decidir fer-les arrebossades i acompanyar-les amb una amanida i una torrada amb all i tomata. Les sardines fetes així són un perill: mai no saps quantes n'acabaran arribant a taula, perquè tothom que passa per la cuina en va picant. I, tot i que només érem dos, el Pavel va fer bona feina mentre parava taula. Són tan bones acabades de fer!
Tot i que érem dos, la recepta és per
quatre o cinc persones, ja que aquesta era la quantitat de persones
que en principi havíem de dinar aquell dia.
1 quilo de sardines, de mida més aviat
petita, obertes sense cap ni espines.
Oli d'oliva
Farina per arrebossar
2 ous
Una torrada de pa de pagès per persona
Una ceba grossa
Olives arbequines
Dues tomates per amanir
Sal
Vinagre (nosaltres de mançana)
Primerament, tallem la ceba a tires i
la posem amb vinagre i sal per a que perdi la fortor (les nostres
cebes ara piquen bastant). Reservem.
Rentem bé les sardines, els traiem les
escates i repassem que no hi quedi cap espina grossa. Si agafem
sardines de mida petita, seran més agradables de menjar i no
trobarem espines grosses al mossegar.
Assequem les sardines amb paper de
cuina, les salem, les passem per farina i per ou i fregim en oli ben
calent. Quan les traiem, les deixem un parell de minuts damunt de
paper de cuina per a que absorbeixi el greix sobrant i reservem en
una safata.
Torrem les llesques de pa de pagès,
les freguem amb un all, les suquem amb tomata i amanim amb sal i oli.
En posem una a cada plat de servir.
Damunt de la torrada hi posem sis o set
sardines. Escorrem el vinagre de la ceba i la repartim entre els
plats, hi afegim unes olives arbequines i uns talls de tomata. Amanim
amb sal i oli i servim.
Les imatges ho diuen tot, Chus!!! Dieta mediterànea total. Bo, saludable i amb bona companyia. Què més es pot demanar ;). Petons.
ResponEliminaTens raó, els greixos de la sardina són molt saludables, i amb l'amanida i la torrada fan un àpat complet. I la bona companyia ho acaba d'arrodonir. Petons.
ResponEliminaCaram Chus, en veure les imatges m'ha transmès una sensació d'estiu total. Un plat boníssim i molt sa. Petons
ResponElimina
EliminaSí, és un plat molt d'estiu, i la cerveseta al costat l'acaba de brodar, no?
Aisss com m'agraden aquestos platets complerts i capritxosos.
ResponEliminaEls acostumo a pendre el cap de setmana, aixi es que ja en tinc un altre!!!
Petonets maca :)))
Espero que t'agradi. Una abraçada.
ResponElimina¡Hola guapa! Acabo de conocer tu blog por casualidad, y me ha gustado. Esta receta que nos traes está muy rica, y con pocas calorías!
ResponEliminaMe quedo como seguidora en tu blog. Si te pasas por el mío y te quedas, estaré encantada: http://saboreando- delicias.blogspot.com.es.
Besos
Bienvenida, Nieves! Acabo de conocer tu blog y tienes unas recetas muy ricas. Besos
ResponEliminaAquesta torrada es veu súper!
ResponEliminafan ganes de mengar-ne :)
petons i bon diumenge
Bon diumenge, Aisha!
ResponElimina