Maig, juny i juliol, qui no pesca sardina és perquè no vol.
Una amanida fàcil de preparar, per deixar feta al matí o per dur a la feina amb la carmanyola. És un plat únic, amb els hidrats de la pasta, les proteïnes de les sardinetes i la tomata i els alls de la salsa. Regada amb un bon raig d'oli i acompanyada amb una cervesa ben fresca. Tot un plat d'estiu.
500 grams de pasta
3 tomates madures
Un gra d'all
2 llaunes de sardinetes
Un pot d'olives farcides (o mig pot d'olives farcides i mig de negres)
Orenga
Alfàbrega
Pebre negre mòlt
Sal
Oli d'oliva
Bullim la pasta en aigua abundant amb sal, orenga i pebre el temps que indiqui el fabricant.
Quan la pasta estigui a punt, l'escorrem i la posem en una safata. Hi afegim un bon raig d'oli i remenem per evitar que s'empegui. Deixem refredar.
Mentrestant, escaldem les tomates i les pelem. Les posem al vas del robot de cuina amb el gra d'all, salem i triturem.
Piquem les olives i reservem.
Quan la pasta s'hagi refredat, hi repartim pel damunt la tomata triturada amb l'all. Condimentem amb orenga, alfàbrega i pebre negre mòlt.
Al damunt hi posem les sardinetes i les olives.
Reservem a la nevera tapat amb film transparent per evitar que es ressequi la tomata. Al moment de servir, reguem amb un bon raig d'oli i rectifiquem de sal al gust de cadascú.
Sí, Chus, una amanida molt equilibrada i cardisaludable. És el que bé més de gust amb aquesta calor i amb herbetes com a mi m'agrada. Petons i que tinguis un bon dia.
ResponEliminaIgualment, Mercè. Petons des de Lleida.
ResponEliminaMediterràniament, Chus... he he. Un plat deliciós, avui.
ResponEliminaOstres, és veritat! Ben mediterrani! I amb la cerveseta, encara més!
EliminaMe l'apunto, genial pel dinar de tupper! i per menjar sardinetes de llauna, que m'agraden molt les picantetes!!
ResponEliminaMira, amb les picantetes no l'he fets mai aquesta amanida, serà qüestió de provar-ho, Eva. Petons.
ResponEliminaQue bona aquesta pasta amb les sardinetes!
ResponEliminaÉs un plat agraït, fàcil de fer saborós.
EliminaOhhh quin plat mediterrani tan deliciós!!!
ResponEliminaNo trigaré gaire a ferlo :)))
Amb la calor ve de gust una amanida ràpida i fresqueta. I amb un plat ja has dinat!
ResponElimina