Fruita novella, la dent amb ella
Si tens fruiters a casa, segur que fas mermelada. Aprofites la fruita que no et pots menjar i tens uns esmorzars i berenars casolans, coneixes la quantitat de sucre i fruita que hi has posat i te la menges més a gust, almenys nosaltres. Avui l'hem feta de prunes roges. La fem amb la Thermomix a petites quantitats i en diverses tandes, però ens estalvien haver d'estar remenant constantment.
Per 800 grams de melmelada necessitarem:
750 grams de prunes, sense pelar i sense el pinyol
Un llimó pelat, sense gens de part blanca ni llavors
400 grams de sucre
Posem les prunes, el llimó i el sucre al vas de la Thermomix i triturem 6 segons, velocitat 5.
A continuació, programem 25 minuts, temperatura Varoma, velocitat 3, amb el cubilet posat.
Quan quedin 4 minuts, traiem el cubilet i hi posem el cistellet, per a deixar evaporar el líquid.
Finalment, posem la melmelada acabada de fer en pots de vidre degudament esteritlitzats i els deixem de cap per avall fins que estiguin totalment freds. Si volem augmentar el temps de durada, esterilitzem al bany maria.
Aquí vam explicar com esterilitzem els pots.
Etiquetem amb la data d'envasat. I a disfrutar d'esmorzars i berenars casolans.
Quina pinta més bona, Chus, i quines fotos més precioses, netes, amb croissants... melmelada... nens... respiren estiu!! PEtons
ResponEliminaLes tardes d'estiu a casa nostra són això, nens, berenars, la fresca del jardí a l'ombra dels pins.... Una delícia!
EliminaOh, Chus!!! quina melmelada més espesa i més bonica de color que t'ha sortit. Fa goig de veure i ganes de menjar-ne, com són de bones les conserves fetes de casa... Petons.
ResponEliminaLa primera tanda em va quedar massa espessa, vaig reduir temps i aquesta ha quedat al punt, al meu gust. I el color és molt bonic, gràcies, Mercè.
ResponEliminaQuina bona pinta!! Jo tinc penden de fer melmelada a casa. A veure si compro pots per conserves.
ResponEliminaQue tinguis bon cap de setmana
petons
Bon cap de setmana, Aisha!
EliminaQué delicia la mermelada de ciruelas. Y si es casera... ¡Mejor todavía!
ResponEliminaLes ha quedado con una pinta estupenda.
¡Saludos!
Pues sí que quedó rica, la verdad. Saludos!
ResponEliminaMuy buena Chus! Yo la hice de cerezas, la viste, no? Esta semana va de mermeladas la cosa, je,je... Un saludo
ResponEliminaSí que la ví, tenia un aspecto irresistible. Es que no hay nada como las mermeladas caseras! Besos.
EliminaQue bones que són les prunes i la seva melmelada!! com m'agradaria tenir arbres fruiters hehe!! de moment m'aconformo amb l'hort del pare, que deu ni do!! Les fotos genials i aquests croissants amb melmelada fan venir gana!!
ResponEliminaA l'estiu és fantàstic, vas passant de les prunes als albercocs, els préssecs, les nectarines, les figues, peres, mançanes, .... I si hi afegim uns croissants o algun bescuit casolà..... Són uns berenars deliciosos.
ResponEliminaUna bona melmelada casolana al-legra el dematí o la tarda a tothom!!! :)
ResponEliminaSí que és veritat, quin bo dóna esmorzar o berenar amb la teva pròpia melmelada! Petons.
Elimina