dissabte, 1 de juny del 2013

Espàrrecs i carxofes saltats amb cloïsses

Menjar verdura és cordura











Els dissabtes al matí tot és córrer. Que si anem a la peixateria, després a la fruiteria, després a la carnisseria.... Quan arribem a casa és sempre tard i hi ha gana, així que fem algun plat ràpid amb el que hem comprat. Aquest cop tenim cloïsses, un manat d'espàrrecs i quatre carxofes petites i molt tendres de l'hort. Farem les verdures saltades en una mica d'oli i al final hi afegirem les cloïsses. Dinarem com reis en un moment.











Per 4 persones necessitarem:

Un manat d'espàrrecs de marge
4 carxofes
Un quilo de cloïsses
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre mòlt











Deixem les cloïsses en aigua amb sal una bona estona perquè treguin la sorra.

Rentem els espàrrecs i els traiem la part dura. Traiem també totes les fulles i parts dures de les carxofes, deixant-ne la part més tendra.
Saltem les carxofes en una cassola amb un raig d'oli d'oliva, tres o quatre minuts després hi afegim els espàrrecs,  salem i saltem uns minuts més fins que els espàrrecs estiguin al dente. Llavors hi afegim les cloïsses, ben escorregudes i netes. Tapem la cassola i deixem quatre o cinc minuts fins que s'obrin. Servim amb pebre negre mòlt i un raig d'oli cru.







4 comentaris:

  1. Hola Sandra i Chus! no coneixia el vostre blog i m'ha agradat molt! Pel que cuineu i també per com ho fotografieu. M'hi quedo!

    ResponElimina
  2. Què bé! Moltes gràcies I benvinguda!

    ResponElimina
  3. Noies, quines recpetes més bones amb que voleu temptar-nos. I les fotografies son precioses!!! Em quedo per aquí, i ja teniu una nova seguidora.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.