dijous, 20 de juny del 2013

Crema de pèsols i orada al vapor amb timó i llimó, tot en un



Carn fa carn i peix no fa greix










Hi ha dies en què no tenim ganes de cuinar gaire, dies en què arribem tard de la feina, o vespres arribats després de tardes senceres treballant a l'ordinador, o simplement dies en què estem mandrosos i prou. Ahir n'era un. Vol dir això menjar de qualsevol manera? Doncs no, vam fer una crema de pèsols de l'hort i unes orades al vapor, tot al mateix temps, a la Thermomix. Preparar el sopar ens va costar 10 minuts. Després, vam posar en marxa la màquina i nosaltres ens vam tornar a seure fins que el sopar va estar fet. Vam tardar més en preparar la sessió de fotos que en fer el sopar.




Per 4 persones necessitarem:

Per la crema de pèsols:

50 grams d'oli d'oliva
Una ceba mitjana
Un gra d'all
Una patata mitjana (150 grams)
400 grams de pèsols
Un litre d'aigua
Sal
Pebre negre mòlt








Per les orades:

Dues orades d'uns 800 grams
Un llimó
Unes branquetes de timó
Sal
Pebre negre mòlt
Oli d'oliva








Comencem preparant la crema:

Posem la ceba tallada a quarts i el gra d'all al vas de la Thermomix i piquem 5 segons, velocitat 5. Afegim l'oli i sogregim 7 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.

Mentrestant, pelem la patata i la tallem a trossos.

Anem netejant el peix, a l'interior li posem un branquillonet de timó. Cobrim amb paper de forn el recipient Varoma per evitar que en coure el peix caigui suc a la crema. Damunt hi dipositem les orades, salpebrades i amb una rodanxa de lllimó al damunt. Finalment reguem amb el suc de mig llimó i un fil d'oli d'oliva. Reservem.

Un cop sofregida la ceba i l'all, afegim al vas la patata i programem 5 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1. Passats els 5 minuts, hi incorporem els pèsols, l'aigua, la sal i el pebre, sense posar-hi el cubilet. Al damunt del vas hi posem el recipient Varoma amb el peix i tapat  i programem 25 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.








Passats els 25 minuts, retirem el recipient Varoma i el deixem, tapat, damunt d'un plat fins el moment de servir.
Deixem refredar la crema uns cinc minuts i triturem 1 minut, a velocitat progressiva 5-10.

Servim la crema amb un raig d'oli cru.

Traiem l'espina i el cap de les orades i en servim mitja per persona, regades amb un rajolí d'oli.




4 comentaris:

  1. Noies teniu un bloc que promet molt!!! Quines fotos... i la recepta... boníssima. I la dita del principi, un detall. M'ha encantat. Petons i bona nit.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quin bo que dóna començar el dia amb aquestes floretes! Moltes gràcies, guapa!

      Elimina
  2. Un menú força saludable i molt complert!! I quines fotos, fan molt i molt de goig! Bona revetlla!!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.