Qui bé menja, bé beu i bé dorm té la salut que vol
Dinar de diumenge, un pollastre amb mil gustos. Dels que fan xup-xup i no volen pressa. Amb un sofregit de ceba ben caramel·litzada, vi ranci del tonellet de Fonz, mançanes i fruits secs. No en va quedar ni una engruna.
Un pollastre i mig, sense pell, tallat en vuit trossos
Dues cebes grans, tallades a rodanxes fines amb la mandolina.
Un vas de vi ranci i una mica més per macerar els fruits secs.
Una mançana i mitja més, tallades a daus i sense pelar.
Un pot de bolets variats.
Un sarpat generós de panses.
Un sarpat generós de prunes seques.
Un sarpat generós d'orellons.
Oli d'oliva.
Sal i pebre.
Comencem posant els fruits secs a macerar dins d'un bol amb un bon raig de vi ranci.
En primer lloc, daurem el pollastre, ben salpebrat, en l'oli. Hi afegim la ceba i deixem que es caramel·litzi a foc lent, primer amb la cassola destapada per evaporar l'aigua, i després tapant-la.
Quan la ceba estigui ben caramel·litzada, ruixem amb el vi ranci i deixem que evapori l'alcohol. Llavors hi afegim els daus de mançana i els deixem un parell de minuts. A continuació, hi posem els bolets amb el suc del pot. Deixem que es vagi fent a foc lent. Quan la mançana i els bolets estiguin tendres, hi aboquem els fruits secs amb el vi ranci de la maceració. Deixem coure destapat fins que evapori l'alcohol. Tanquem el foc i tapem fins el moment de servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.