dissabte, 16 de març del 2013

Pastís de mançana amb cruixent de nous

De casar-se jove i d'esmorzar de matí, ningú no se n'ha hagut de penedir






Comencem el cap de setmana amb un bon esmorzar. Un pastís molt especial, fet pel nostre fill Pavel, de gairebé quinze anys. Ahir va  insistir que volia fer alguna cosa per esmorzar ell sol. Però nova, que no l'haguéssim fet encara. I aquest pastís feia dies que estava a la llista d'espera, és del llibre 100 recetas económicas, que em va regalar la Sandra pel meu aniversari. El Pavel va seguir la recepta i va fer el pastís tot sol i, la veritat, va quedar molt bo. El repetirem.


Per fer el bescuit necessitarem:

3 ous grans
150 grams de sucre
90 grams d'oli de  gira-sol
100 grams de llet
180 grams de farina de rebosteria
1 sobre de llevat químic
1 pessic de sal
3 mançanes tallades a làmines

Per fer el cruixent de nous necessitarem:

1 ou
100 grams de sucre de llustre
1 cullerada de sucre vainillat
100 grams de mantega a temperatura ambient, en trossos

100 grams de nous picades grosses








Preparem el bescuit:

Escalfem el forn a 180 graus.
Posem la papallona al vas. Hi posem els ous i el sucre i programem 3 minuts, 37 graus, velocitat 3,5. Després tornem a programar el mateix temps i velocitat sense programar temperatura.
Aboquem l'oli i la llet i barregem 3 segons, velocitat 3.
A continuació hi afegim la farina, el llevat i la sal i programem 6 segons, velocitat 3. Aboquem la massa en un motlle engreixat d'uns 28-30 cm. de diàmetre. Posem pel damunt les mançanes i el posem al forn uns 25-30 minuts.

Preparem el cruixent:
Mentre el bescuit és al forn, posem al vas amb la papallona l'ou, el sucre llustre i el sucre vainillat. Programem 1 minut, vel 3,5.
A continuació hi afegim la mantega i programem 45 segons, velocitat 3,5. Traiem la papallona del vas i hi incorporem les nous, barrejant amb l'espàtula.

Acabem el pastís:
Passats els 30 minuts, traiem el bescuit del forn i hi aboquem la mescla del cruixent pel damunt. El tornem a posar al forn uns 15 minuts fins que el veiem daurat i al punxar amb una agulla, aquesta surti seca.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.