dimarts, 26 de març del 2013

Crema de pastanagues

A Déu no sia retret i al diable pastanaga



Avui hem fet un dinar suau, cal preparar-se abans de la cassola de Divendres Sant, el dinar de Pàsqua i la mona. Per aixó hem triat una crema de pastanaga, amb ceba,  patata  i pebre negre mòlt generós, per donar-li una mica d'alegria. Al servir-la, un raig d'oli d'oliva cru o una mica de crema de llet. Al gust de cadascú.



Per cinc persones necessitarem:

2 cebes mitjanes
40 grams d'oli d'oliva
400 grams de patates tallades a trossos
400 grams de pastanagues pelades i tallades a rodanxes
1 litre d'aigua
Sal
Pebre negre mòlt



Tallem la ceba a quarts i la posem al vas de la Thermomix. Piquem 5 segons a velocitat 5. Afegim l'oli i programem 7 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1. 

Mentrestant, rentem, pelem i tallem les patates i les pastanagues. Passats els 7 minuts, les incorporem al vas i programem 5 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.

A continuació hi aboquem l'aigua, tenint cura que no sobrepassi el nivell màxim permès. Salpebrem i programem 22 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.

Quan hagi passat el temps programat, destapem la màquina, traiem el vas i deixem refredar fins que la temperatura baixi a 80 graus. Tornem a posar el vas a la màquina, tapem i programem 1 1/2 minut, velocitat progressiva 5-10.

Servim amb un raig d'oli cru o una mica de crema de llet, al gust. Acompanyem amb unes rodanxes de pastanaga crua amanida amb sal grossa  i oli.





Si en sobra, la guardem a la nevera en una ampolla de vidre. L'endemà, si s'ha espessit, li afegim una mica d'aigua o de llet al moment d'escalfar-la.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.