dimarts, 12 de març del 2013

Bacallà amb espinacs a la catalana, cigrons i gambes

Amb un bon rebost qualsevol és bon coc


Hem arribar tard a casa, amb molta gana i el dinar per fer. Som dos. Mirem la nevera: farem espinacs a la catalana. Ui, sembla que farem curt. Posem-hi una mica de bacallà esqueixat. I unes gambes pelades també hi poden anar bé. I fet i fet, per què no uns cigrons cuits? I, poc a poc, hem passat del plat d'espinacs a un plat únic per dos. Uns pinyons fregits per damunt i a taula. És una amanida, un plat de peix, un plat únic? No sé, tampoc és mala idea per dur a la carmanyola...


Per dues persones necessitarem:

Un sarpat generós de panses sense pinyol
Un raig de vi blanc sec per macerar les panses
Un sarpat generós de pinyons
200 grams d'espinacs frescos i nets
150 grams de bacallà esqueixat
100 grams de gambes pelades (les hem descongelat al microones)
200 grams de cigrons cuits (un pot petit)
Sal
Pebre blanc mòlt
Oli d'oliva





Posem les panses en un vas i hi afegim un raig de vi blanc sec. Deixem macerar fins el moment de cuinar.

Comencem fregint els pinyons fins que quedin daurats. Reservem.
Al mateix oli hi posem els espinacs, saltem lleugerament i hi afegim el bacallà i les gambes ja descongelades.   Salpebrem. Deixem un parell de minuts i hi incorporem les panses amb el vi que quedi al vas. Finalment, hi posem els cigrons ben escorreguts. Deixem un minut i traiem del foc. 
Servim amb els pinyons fregits pel damunt.






1 comentari:

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.