dilluns, 7 d’octubre del 2013

Pollastre al forn amb figues i vi ranci



Un bon dinar treu la gana de sopar








Ja feia dies que volíem provar de fer pollastre amb figues. Fa uns dies, el Francesc d'A la taula i al llit va publicar un pollastre amb figues, el seu fet a la cassola, amb un aspecte molt apetitós. Nosaltres l'hem fet al forn, com moltes vegades fem amb altres fruites. Aquest cop, amb les figues fosques de la nostra figuera, que encara ens en va donant. Molt fàcil de fer, el pollastre es cou amb l'oli, el suc de llimó i el seu propi suc. I les figues, posades més tard, amoroseixen la carn i deixen anar la seva pròpia aroma que es barreja amb la resta del suc a la safata. Per menjar-lo, tallem les figues a quarts i punxem un tall de pollastre i un tall de figa. I després suquem pa a la salsa. Menjar de diumenge.



Per 6 persones necessitarem:

Un pollastre tallat a trossos
12 figues negres
Oli d'oliva
El suc d'un llimó
Sal
Sucre
Pebre negre mòlt
Canyella en pols
Mig vas de vi ranci








Salpebrem el pollastre pels dos costats i el posem en una safata apta per al forn que haurem sucat amb una mica d'oli. Reguem el pollastre amb el suc de llimó i un raig d'oli i l'empolvorem amb un polsim de canyella. Posem al forn a 200 graus durant uns 30 minuts.

Mentrestant, rentem i assequem les figues. Els fem un tall en forma de creu per la part de dalt. Hem de tenir cura que el tall no arribi a la meitat del fruit, si no s'obrirà i l'interior es courà massa, i el que ens interessa és que la figa conservi la seva melositat un cop cuita. Condimentem amb un polsim de sucre, canyella i pebre negre. 








Quan el pollastre estigui daurat per un costat, li donem la volta als talls i hi afegim mig vas de vi ranci. Deixem coure uns 15 minuts i llavors hi afegim les figues. Al moment de posar-les al forn, reguem cada figa amb una mica del suc de la cocció. Deixem coure uns 15 minuts més, fins que veiem el pollastre ben daurat.








24 comentaris:

  1. Que plato mas estupendo, se ve delicoso, besitos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Los higos asados con el jugo de la cocción quedaron exquisitos y muy tiernos, un plato muy recomendable. Saludos.

      Elimina
  2. Boníssima recepta, Chus. Això de cuinar les figues no ho fem gaire i és tot un èxit a taula!! Quin bon pollastre que ens presentes avui. petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa ens agrada cuinar amb fruites I anem provant combinacions amb les fruites de cada temporada. Petons.

      Elimina
  3. Necessitava una recepta aixi per donar sortida a les figues!
    Gracies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova-la I digue'm què et sembla, ja veuràs com t'agrada. Petons.

      Elimina
  4. Les figues m'encanten!!! quina pinta ^^ Petonàs Chus

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs cuites amb el pollastre I el suquet estan per morir-se. Proveu-les. Petons.

      Elimina
  5. Quin plat més bo, i més ara que comença la tardor!!! Al forn el pollastre queda molt gustós i les figues deuen donar un toc mmmm! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A nosaltres ens va agradar molt, la meua filla encara hi suca pa ara! Petonets.

      Elimina
  6. No he cuinat mai el pollastre amb figues!!!! A cuinar-lo!!!! Deu ser....boníssim!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  7. Excelente receta, que no he probado nunca. Esta combinación con higos la tengo que preparar ya!!!
    Besos.
    paprikaenlacocina.blogspot.com/‎

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, antes de que se acaben los higos, vale la pena. Besos

      Elimina
  8. Quina cassoleta més bona! m'agrada molt combinar la carn amb el dolç de les fruites, el contrast és boníssim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, la carn amb la fruita fan bona parella, nosaltres també en som aficionats a aquesta combinació. Petons.

      Elimina
  9. Les figues donen molt bon joc a la cuina. Tu l'has brodat amb aquest pollastre!
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Nani, el millor de tot és que és un plat tan senzill de fer! Petons.

      Elimina
  10. Que no decaiguin les figues si han de donar un plat de POLLASTRE com aquest!!! :)))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tan de bo ens durés la temporada uns mesos més, com disfrutaríem, no? Petons.

      Elimina
  11. Una recepta boníssima!! A mi m'agrada molt combinar salat amb dolç, especialment fruites. Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, les fruites donen molt joc amb la carn, veritat? Petons.

      Elimina
  12. Molt bona combinació les figues amb el pollastre. Jo ho faig molt paregut, però a l'olla exprés
    http://operacionfartumbi.blogspot.com.es/2013/09/muslos-de-pollo-con-higos-al-vino.html
    Llàstima que la temporada de figues dure tant poquet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja l'he vist la teva recepta, ara vinc del teu bloc. Boníssima. Realment, la combinació de figues amb pollastre I vi dóna molt de joc. I què bé hi queda la canyella, no? Petons.

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.